Головна Новини Суспільство події Корупція на мільйони: як колишній генерал СБУ надав державні кошти
commentss НОВИНИ Всі новини

Корупція на мільйони: як колишній генерал СБУ надав державні кошти

Відомо, що ДБР передало до суду справу щодо колишнього високопосадовця СБУ

12 вересня 2024, 13:31
Поділіться публікацією:

Колишнього генерала Служби безпеки України звинувачено у тяжких злочинах, які коштували державі мільйони гривень. Йдеться про Андрія Наумова. Його справа тепер у суді, а сам він – у міжнародному розшуку. Чоловіка можуть посадити до 12 років, якщо його знайдуть і доведуть провину.

Корупція на мільйони: як колишній генерал СБУ надав державні кошти

Справа ексгенерала СБУ: суд розгляне звинувачення у великому шахрайстві

У ДБР повідомили, що розслідування проти колишнього генерала СБУ закінчено, і справу передали до суду. Він звинувачується у використанні свого становища для особистого збагачення, що включає втрату державних грошей, обман та неправильне використання влади між 2018 та 2019 роками. Як керівник держпідприємства, він підписав кілька угод, які призвели до втрат для держави на загальну суму майже 371 тисячу гривень.

Згодом він отримував не лише незаконні премії, а й одночасно зарплату від двох різних державних організацій, видаючи себе за військовослужбовця СБУ, хоча мав звільнитися зі своєї попередньої роботи. В результаті він заробив великі гроші, що спричинило збитки для держави у розмірі 3,2 мільйона гривень.

За такі дії йому може загрожувати до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна. Він заочно затриманий, і суд уже визначив, що він має бути під вартою.

Ексгенерал СБУ звинувачується у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем, та у зловживанні владою або службовим становищем (ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 364 КК України), а також у шахрайстві, вчиненому у великих розмірах ( ч. 4 ст. 190 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років із конфіскацією майна. Печерським районним судом стосовно фігуранта заочно обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою”, — йдеться у повідомленні ДБР.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини