Головна Новини Суспільство події Коронавірус скасовується: перша країна в ЄС зняла всі обмеження
commentss НОВИНИ Всі новини

Коронавірус скасовується: перша країна в ЄС зняла всі обмеження

Високий рівень довіри до суспільства частково пояснює успішне впровадження вакцини в країні

10 вересня 2021, 09:40
Поділіться публікацією:

Данія знімає всі обмеження щодо коронавірусу у п’ятницю, 10 вересня. І стає першою країною ЄС, яка повністю повернулася до повсякденного життя, як було перед пандемією. Про це повідомляє видання Politico.

 Коронавірус скасовується: перша країна в ЄС зняла всі обмеження

Коронавірус скасовується, фото з відкритих джерел

"Вакцини та великі зусилля всіх громадян Данії за такий тривалий період є основою того, чому ми сильні", — сказав міністр охорони здоров'я Магнус Хюнікке у Twitter цього тижня.

Датська влада охорони здоров'я схвалила цей крок наприкінці серпня, заявивши, що вірус "більше не є критичною загрозою для суспільства" через високий рівень вакцинації та низьку захворюваність на важкі недуги та смерть.

"Пропуск на COVID" у країні більше не потрібен

Відсьогодні можна без обмежень входити до ресторанів, спортивних центрів чи нічних клубів, а дітей більше не будуть автоматично відправляти додому, якщо вони будуть тісно контактувати з підтвердженим випадком COVID-19. Тільки заражені мають потрапити на карантин. Люди можуть повернутися до офісу у звичайному режимі, а школи відкриті.

Цей крок є останнім у рішенні країни щодо пом'якшення пандемічних заходів, включаючи скасування вимоги маски для громадського транспорту, 13 серпня. Це також відбувається, коли інші скандинавські країни, такі як Швеція — збираються скасувати свої обмеження в кінці вересня — скориставшись покращенням епідеміологічного прогнозу.

Для мешканців Данії це спокусливе повернення до часів пандемії. Оскільки останні обмеження щодо масок впали, наприклад, контролери квитків у приміських поїздах радісно повідомили мандрівникам у масках, що вони можуть зняти маски. 

Поряд із успішним впровадженням вакцини, експерти вказали на високий рівень довіри до влади. Майже три чверті дорослих повністю вакциновані, а рівень госпіталізації з COVID-19 низький.

Одне модне слово, яке деякі вживають, — це samfundssind, або соціальне мислення. Це свідчить про сильне почуття соціальної відповідальності та підзвітності в датському суспільстві. Туристи зазвичай дивуються, коли батьки залишають дітей у дитячих візках біля кафе та ресторанів. Навпаки, в інших країнах Європи довіра до влади щодо боротьби з коронавірусом значно нижча.

Раніше портал "Коментарі" інформував, що Moderna розробляє комбіновану вакцину проти коронавірусу і грипу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини