Головна Новини Суспільство події Коронавірус дістався Антарктиди: інфіковано 36 полярників
commentss НОВИНИ Всі новини

Коронавірус дістався Антарктиди: інфіковано 36 полярників

На коронавірус захворіли дослідники чилійської станції O’Higgins

22 грудня 2020, 14:05
Поділіться публікацією:

Тривалий час Антарктида була єдиним континентом без коронавірусу. Проте нещодавно й там зафіксували випадки зараження у 36 осіб. Про це повідомляє австралійський сайт АВС.

Коронавірус дістався  Антарктиди: інфіковано 36 полярників

В Антарктиді вперше діагностували коронавірус. Фото: gazeta.ru

COVID-19 виявили у працівників чилійської дослідницької станції O’Higgins. Локація розміщена неподалік від найбільш північної точки Антарктичного півострова.

Хворих евакуювали в місто Пунта-Аренас, що знаходиться на півдні Чилі. Нині дослідники перебувають на самоізоляції. На здоров'я не жаліються, почувають себе добре. Пізніше COVID-19 виявили і в трьох членів екіпажу корабля, який доставив хворих науковців.

Після цієї ситуації не Землі не залишилося материків, на яких би не було зафіксовано заражень коронавірусом.

Нагадуємо, що раніше лікарі розповіли, що робити, якщо у вас алергія на вакцину від COVID-19. Медики наголошують: незалежно від історії хвороби, від того, хто, як і проти якої хвороби прищеплюється, все введення вакцин повинне відбуватися в медустановах, де напоготові персонал і засоби зупинки можливих алергічних реакцій. Вакциновані повинні залишатися під наглядом мінімум 20-30 хвилин після ін'єкції.

Також сайт "Коментарі" повідомляв, що Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов розповів про ставлення до вживання антибіотиків при лікуванні коронавірусного захворювання. На думку глави МОЗ прийом антибіотик негативно позначається на лікуванні, особливо якщо хворий приймає препарати без рецепта лікаря. Степанов запевняє, що сильні ліки повинні продаватися за електронним рецептом, для чого Міністерство розробляє спеціальну систему, яку планує запустити у квітні.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.abc.net.au/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини