Головна Новини Суспільство події Комуністи в Росії просять Путіна визнати ЛНР і ДНР незалежними державами
commentss НОВИНИ Всі новини

Комуністи в Росії просять Путіна визнати ЛНР і ДНР незалежними державами

Комуністична партія у Держдумі Росії внесла проект звернення до Путіна з проханням визнати самопроголошені республіки ЛНР і ДНР незалежними державами

20 січня 2022, 09:25
Поділіться публікацією:

Комуністи Росії у Держдумі хочуть попросити Путіна визнати самопроголошені республіки "Луганська народна республіка" та "Донецька народна республіка" як незалежні держави. Партія "КПРФ" на чолі з Зюгановим підготували проект такого звернення, проте нині потребують підтримки інших депутатів парламенту Росії, аби воно потрапило на стіл Путіна. Про це пише видання "Медуза", передають "Коментарі".

Комуністи в Росії просять Путіна визнати ЛНР і ДНР незалежними державами

Держдума Росії. Фото з офіційного сайту

У проекті звернення комуністи апелюють такими аргументами, нібито ці республіки, які утворились в Україні отримували багато років гуманітарну підтримку Росії, а нині там, мовляв, утворені легітимні правові інститути, є "демократична влада" і всі фактори, що дозволяють їм стати незалежними державами та вийти на міжнародну арену. 

"Державна Дума  звертається до вас, шановний Володимире Володимировичу, з проханням розглянути питання про визнання Російською Федерацією Донецької народної республіки та Луганської народної республіки як самостійних, суверенних та незалежних держав", — йдеться у проекті звернення.

Проект звернення з’явився учора, 19 січня. Допоки невідомо, коли саме його внесуть на розгляд Держдуми. 

Нагадаємо, самопроголошені республіки "ЛНР" і "ДНР" утворились на території Луганської та Донецької областей України у 2014 році після того, як почався збройний конфлікт України та Росії, яка анексувала український Крим. Тоді терористи за підтримки армії Росії захопили частину областей України. На сьогодні незалежність цих терористичних утворень визнають лише у Південній Осетії. 

Читайте також: Олексій Навальний дав інтерв’ю виданню Time: що розповів головний в’язень Путіна



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини