Головна Новини Суспільство події Компенсація за комуналку: як отримати гроші тим, хто дав притулок біженцям
commentss НОВИНИ Всі новини

Компенсація за комуналку: як отримати гроші тим, хто дав притулок біженцям

Українцям, які безплатно дали притулок у себе переселенцям, можуть отримати часткову компенсацію від держави за комунальні послуги

4 травня 2022, 03:35
Поділіться публікацією:

Через війну з Російською Федерацією, багатьом українцям довелося виїхати зі своїх міст і переселитися у безпечніші регіони. Тим, хто безплатно дав притулок у себе біженцям, держава обіцяє допомагати з оплатою комунальних послуг. Але як оформити цю компенсацію?

Компенсація за комуналку: як отримати гроші тим, хто дав притулок біженцям

Компенсація за комуналку (фото з відкритих джерел)

Насамперед слід знати, що грошова компенсація йде на покриття витрат, пов'язаних з проживанням переселенців (електрика, водопостачання, газ). Обсяг розраховують за кожну особу, в середньому виходить, що держава виплачуватиме близько 450 гривень на місяць на особу.

Але щоб отримати компенсацію, потрібно, щоб переселенці були зареєстровані у державному реєстрі ВПО. Також власник житла, який вирішив безплатно поселити у себе людей, повинен прийти до виконкому місцевої ради (ЦНАП) та написати заяву, в якій потрібно вказати кількість переселенців, які проживають в будинку. До своєї заяви власник повинен додати копії платежів за ЖКГ, а також пред'явити документ ВПО, що засвідчує його особу. Своїм підписом біженець має підтвердити, що житло надається йому безплатно.

Далі власник повинен зареєструватися на сайті "Прихисток". Щомісяця до 5-го числа він повинен сповіщати органи місцевої влади про кількість днів і переселенців, яких він дав притулок у себе вдома.

До речі, компенсація за комунальні послуги призначатиметься лише в тому випадку, якщо у власника немає заборгованості.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як власникам, автомобілі яких було вилучено на потреби Збройних сил України, отримати грошову компенсацію від держави.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини