Головна Новини Суспільство події Компанію Amazon оштрафували в США через Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Компанію Amazon оштрафували в США через Україну

Всесвітньо відома компанія неодноразово порушувала санкційні програми США

9 липня 2020, 08:39 comments1093
Поділіться публікацією:

Міністерство фінансів США оштрафувало компанію Amazon за роботу в Криму. Онлайн-рітейлер не раз постачав товари на півострів, окупований Росією. Таким чином компанія порушувала американські санкційні програми, - йдеться у заяві OFAC (Управління з контролю за іноземними активами).

Компанію Amazon оштрафували в США через Україну

Фото: Getty

Санкції проти Росії США ввели після окупації українського Криму. Працювати на півострові компаніям, які ведуть свій бізнес у США, заборонено. Так само заборонено й співпрацювати з людьми, що опинилися в чорних списках і проти яких запровадили персональні санкції. Всі ці вимоги Amazon порушувала неодноразово, — повідомили у Мінфіні.

Крім того, товари Amazon доставляла також у Сирію та Іран. Вони, як і Росія, теж перебувають під економічними санкціями США. Так що компанії дісталося у тому числі й через них.

У OFAC порахували, що з 2011 по 2018 рік загальна сума операцій в санкційних регіонах досягла майже 270 тисяч доларів. В Amazon, щоб уникнути в подальшому цивільно-правової відповідальності, погодилися самі заплатити 134 з половиною тисячі доларів штрафу. Тобто, половину від зазначеної суми.

Раніше "Коментарі" розповідали, як зросли статки засновника Amazon Джеффа Безоса за час пандемії коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини