Головна Новини Суспільство події Комаровський пояснив, чому маски не врятують українців від коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Комаровський пояснив, чому маски не врятують українців від коронавірусу

Маски для українців перетворилися на перепустку в супермаркет, - Комаровський

3 серпня 2020, 09:52 comments2441
Поділіться публікацією:

Доктор Євген Комаровський розкритикував те, як українці носять маски. Через це вони стають абсолютно неефективними і не можуть захистити нікого від коронавірусу, - розповів лікар на своїй сторінці в Instagram.

Комаровський пояснив, чому маски не врятують українців від коронавірусу

Фото: Володимир Смірнов/ТАСС

Захисні маски, в першу чергу, повинні надягати ті, хто вже хворіє. Таким чином під час кашлю або чхання в навколишнє середовище буде потрапляти значно менше бактерій і мікробів. А ось захистити здорову людину звичайна медична маска не зможе, впевнений Комаровський. Вона буде ефективна лише в тому випадку, якщо багато людей перебувають разом в приміщенні, де немає нормальної циркуляції повітря. Та й то, для цього людина повинна змінювати маски регулярно. Одноразові — викидати, а багаторазові — правильно обробляти.

"У нас маски зараз перетворилися на перепустки в супермаркет. У кожного вона валяється десь в кишені. Але те, як ми їх зараз використовуємо — це найширша профанація і до логіки або здорового глузду вона не має жодного відношення", — говорить Комаровський.

При цьому він визнає, що навряд чи кожен з українців зможе собі дозволити купувати стільки одноразових масок, скільки необхідно. А це, як мінімум, 3-4 в день.

"Не можу собі уявити, що якась бабуся прийде і купить собі на пенсію багато одноразових масок, щоб міняти їх щодня. Це смішно", — написав лікар.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що вчені в США придумали багаторазову маску, яка здатна захистити від коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини