Головна Новини Суспільство події Командування ЗСУ розповіло, чи існує "Привид Києва"
commentss НОВИНИ Всі новини

Командування ЗСУ розповіло, чи існує "Привид Києва"

Командування Повітряних Сил ЗСУ розповіло, чи існує насправді "Привид Києва", який набув широкого поширення у ЗМІ

30 квітня 2022, 21:45 comments1106
Поділіться публікацією:

З початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації на українські території в мережі почала з'являтися інформація про "Привид Києва", який за перший день війни нібито збив 6 ворожих літаків. Але чи існує цей герой?

Командування ЗСУ розповіло, чи існує "Привид Києва"

Привид Києва (фото з відкритих джерел)

Командування Повітряних Сил ЗСУ на своєму Telegram-каналі після того, як у виданні The Times назвали "Привидом Києва" Степана Тарабалка, який загинув 13 березня 2022 року в повітряному бою з російськими окупантами, вирішили прояснити інформацію.

По-перше, вони відзначили, що український льотчик Степан Тарабалка за свою мужність та відвагу посмертно отримав звання Героя України, він боровся з ворогами, яких Кремль відправив бомбардувати міста нашої країни.

А по-друге, ЗСУ зазначили, що він не є "Привидом Києва", оскільки це супергерой-легенда, чию фігуру створили самі українці. Це радше збірний образ усіх українських пілотів, які захищають небо нашої столиці та раптово з'являються там, де на них не чекають.

До речі, на початку війни у ЗМІ з'являлося багато інформації про "Привида Києва" та його успіхи у боротьбі з ворогами, але не було наведено ні подробиць, ні доказів, хоча його образ став дуже популярним.

Нагадаємо, що українським воїнам вдалося збити винищувача армії Російської Федерації в небі над Харківською областю.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що окупаційні війська росіян намагалися прорвати оборону Чернігова за підтримки авіації та артилерії, але їхні спроби були безуспішними та Збройні Сили України відбили всі атаки. Наші захисники збили ще один ворожий літак Су-34.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

украинец

1 травня 2022, 00:58

ну как обычно - сказочные д@лбаебы


Новини