Головна Новини Суспільство події Коли відзначають свято Петра та Павла 2022 року: традиції та заборони
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли відзначають свято Петра та Павла 2022 року: традиції та заборони

Якого числа свято Петра та Павла, а також як прийнято його відзначати у християнстві – дізнайтесь у матеріалі

12 липня 2022, 07:44 comments1570
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", день пам'яті апостолів Петра і Павла – свято неперехідне, щороку воно відзначається в ту саму дату – 12 липня. Цього року православні його відзначають одразу після того, як закінчується Петрів піст.

Коли відзначають свято Петра та Павла 2022 року: традиції та заборони

Свято Петра та Павла. Фото: із відкритих джерел

Варто зазначити, що це свято дуже шанують у православному світі. День пам'яті апостолів Петра і Павла — неперехідне свято, щороку воно відзначається в одну й ту саму дату — 12 липня. Цього року його зустрінуть одразу після того, як закінчиться Петров піст.

Православні віруючі цього дня ходять до церкви і ставлять свічки за здоров'я рідних, а також просять Петра та Павла про заступництво, захист від темних сил та зцілення хвороб. Після повернення з храму люди готують пишний стіл, на якому обов'язково повинні бути риба та овочі. Після застілля страви не можна прибирати — увечері на трапезу приходять померлі родичі.  

У народних повір'ях день Петра і Павла відкривав низку весіль — вважалося, що люди, які заручилися в період з 12 липня до 5 серпня, проживуть довге та щасливе спільне життя. Народна приказка "Петро і Павло годину зменшила" — вона означає, що з 12 липня літні дні йдуть на спад і стають коротшими. Натомість саме з цієї дати відкривається сезон у рибалок — чоловіки, які люблять ходити на рибалку, мають помолитися святим за багатий улов.

Православна церква диктує цілу низку заборон, які не можна ігнорувати, якщо ви не хочете залучити до свого життя неприємності. У день Петра та Павла не можна:

важко працювати фізично та по дому;

пліткувати і лихословити;

позичати гроші і самим позичати;

купатися у відкритих водоймах;

займатися рукоділлям.

За народними повір'ями, у цю дату краще не ходити до лісу, інакше лісові парфуми злякають людину та заберуть її душу із собою.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Путіна знайшли виправдання удару по Тимчасовому Яру, де понад 20 убитих та безліч поранених.

Також видання "Коментарі" повідомляло — хто у Британії займе прем'єрське крісло замість Джонсона: чому для України це важливо – якийсь небажаний сценарій.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини