Головна Новини Суспільство події Коли в Україну повернуться дощі: прогноз погоди
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли в Україну повернуться дощі: прогноз погоди

У вівторок, 10 серпня, на погоду в Україні значно вплине атмосферний фронт, який принесе дощі

9 серпня 2021, 12:35
Поділіться публікацією:

Жителям більшості регіонів України слід приготуватися — на країну насуваються опади. Де саме слід очікувати дощі різної інтенсивності, розповіла відома вітчизняна синоптикиня Наталка Діденко.

Коли в Україну повернуться дощі: прогноз погоди

У вівторок, 10 серпня, Україну накриє дощами. Фото з відкритих джерел

За словами спеціалістки, дощовим на цьому тижні в Україні "планує" бути тільки вівторок, 10 серпня. Однак і цього повинно вистачити, адже дія атмосферного фронту, який і принесе дощову погоду, охопить практично всю країну.

Діденко зазначила, що сонячна (або хоча б без опадів) погода утримається винятково на північному заході країни. Температура повітря при цьому істотно не зменшиться — можна очікувати до 27 градусів тепла в денний час.

Коли в Україну повернуться дощі: прогноз погоди - фото 2

Південні й східні області будуть набагато тепліше: тут повітря прогріється до +28...+30 °C. При цьому синоптик прогнозує нерівномірний розподіл опадів. Це означає, що в деякі регіонах пройдуть рясні зливи, а десь — легкий літній дощ лише злегка "освіжить" місцеві вулички.

В середньому, згідно з прогнозом Діденко, температура повітря по країні у вівторок, 10 серпня, буде коливатися від 26 до 30 градусів тепла.

У цей же діапазон потрапляє і столиця. Киянам у вівторок слід приготуватися до зустрічі не тільки з дощем, але і невеликою грозою. Ртутні стовпчики термометрів піднімуться до позначки +28...+30 градусів.

Решта тижня, як стверджує Наталка Діденко, пройде під впливом антициклону, що навряд принесе українцям опади, тим паче серйозні. Вихідні, 14-15 серпня, згідно з прогнозами синоптикині, і зовсім обіцяють стати одними із найбільш "літніх": сонце, легкі хмари, цілком комфортна температура повітря.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, яким прогнозом погоди на останній місяць літа поділилися вітчизняні синоптики. Детальніше про припущення фахівців читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини