Головна Новини Суспільство події Коли і де в Україні з'явиться перший музей Голодомору
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли і де в Україні з'явиться перший музей Голодомору

В Україні планують побудувати Музей Голодомору до травня 2022 року

16 серпня 2021, 17:45
Поділіться публікацією:

В Україні активно будують Національний музей "Меморіал жертв Голодомору". Першу чергу реконструкції планують завершити до 2022 року, а другу — до травня 2022-го. Про це йдеться у відповіді державного підприємства "Дирекція з будівництва" Меморіалу жертв Голодомору "на запит "Українських Новин".

Коли і де в Україні з'явиться перший музей Голодомору

Проєкт Музею Голодомору. Фото: https://holodomormuseum.org.ua/

Зараз генеральний підрядник — фірма "Основа" веде будівництво відразу за двома проєктами одночасно: реалізують реконструкцію першої черги Меморіального комплексу пам'яті жертв Голодомору в Україні й будуватимуть другу чергу Національного музею "Меморіал жертв Голодомору" по вул. Лаврській, 3 в Києві.

"Завершення будівельних робіт, згідно з укладеними договорами, заплановано на 31 грудня 2021 року та 1 травня 2022 року відповідно. У 2021 році буде завершено реконструкцію першої черги об'єкта будівництва (в тому числі будуть виконані додаткові обсяги робіт за результатами коригування проєктної документації) і виконано значний обсяг робіт по другій черзі будівництва (будівництво будівлі нового музею)", — сказано у відповіді.

Повністю завершити будівництво об'єкта планують у 2022 році. Після здачі будинок передадуть на баланс Національного музею Голодомору-геноциду під облаштування постійної й тимчасової експозиції. Проєкт будівництва затвердили в Міністерстві культури ще у 2019 році із загальною кошторисною вартістю 1,6 млрд гривень і строком виконання робіт — 34 місяці (майже три роки).

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", музей мадам Тюссо в Берліні відправив Трампа у "смітник". Філія знаменитого музею воскових фігур мадам Тюссо в Берліні відправив воскову копію президента США Дональда Трампа на смітник.

Також портал "Коментарі" інформував, що в Дубаї створили Музей майбутнього



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини