Головна Новини Суспільство події Коли в Україні розпочинається опалювальний сезон: синоптики дали відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли в Україні розпочинається опалювальний сезон: синоптики дали відповідь

У деяких регіонах опалення вмикають раніше - в другій декаді жовтня

8 жовтня 2021, 09:36
Поділіться публікацією:

За словами фахівців Укргідрометцентру, старт і завершення опалювального сезону в країні залежить від стійкого переходу середньої добової температури через +8 градусів. Про це пише УНІАН.

Коли в Україні розпочинається опалювальний сезон: синоптики дали відповідь

Опалювальный сезон в Україні - фото з відкритих джерел

"Восени стійкий перехід середньої добової температури повітря через +8 °C в бік зниження відбувається в більшості областей в третій декаді жовтня", — кажуть синоптики.

В Укргідрометцентрі зазначили, що в деяких регіонах, зокрема в Сумській, Хмельницькій, Житомирській і Чернігівській областях опалення вмикають раніше — в другій декаді жовтня. На півдні України, а також рівнинних районах Закарпаття — в першій половині листопада.

Нагадаємо, що український уряд з ініціативи державного глави Володимира Зеленського розробив план стабілізації тарифів, який допоможе пройти опалювальний сезон. Він складається з п'яти кроків. Експерти прокоментували подібні ініціативи для інтернет-видання "Коментарі". Зокрема, економічний і політичний експерт Борис Кушнірук висловив думку, що сьогодні влада держави намагається в ручному режимі врятувати те, що потрібно було налагодити ще раніше.

Також в матеріалі нашого видання говорилося, що фахівці озвучили прогноз тарифів на комунальні послуги в Україні в жовтні. Експерти відзначають, що зі стартом опалювального сезону для українців виростуть ціни на централізоване опалення та підігрів води. Це зростання може скласти від 30 до 70%, залежно від регіону. Попри запевнення уряду, що теплокомуненерго (ТКЕ) отримуватимуть газ по 7,42 грн за куб, місцева влада не зможе не підвищувати тарифи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини