Коли в Україні очікується похолодання — прогноз синоптика

На вихідних українцям не вдасться погрітися під весняним сонцем

Березень починає демонструвати українцям усі звичні для ранньої весни примхи. Найближчими днями на території нашої держави слід очікувати зниження температури, а деякі із регіонів "зустрінуться" з опадами. Таку погоду прогнозує відомий синоптик Наталка Діденко.

Як пояснює спеціалістка, в зміні погоди варто винуватити атмосферний фронт, який прийде в Україну уже завтра, 5 березня. Схоже за все, такий гість буде не до вподоби більшості, адже температура — у порівнянні з останніми днями — відчутно знизиться. Подекуди очікується від +2 до +6 градусів.

Водночас позначкою у 8, а подекуди навіть 13 градусів тепла зможуть похизуватися південні регіони країни, а також Дніпро, Кропивницький та деякі райони Чернівецької та Донецької областей.

Крім того, на Півдні не очікується істотних опадів. Решта ж території України відчує похолодання ще й завдяки дощу, а в окремих випадках і мокрому снігу. Зокрема, висока ймовірність опадів у п’ятницю лишається за Києвом, при чому температура в столиці коливатиметься між позначками +2…+4 градусів.

Також Діденко додала, що прохолода затримається в Україні й на обидва вихідні. При цьому дощі, швидше за все, відступлять. В цілому, на думку синоптика, ніякої дивини подібна погода для українців не становить — звичні весняні зміни з тепла на холод і навпаки.

Нагадаємо, що раніше "Коментарі" розповідали, якої погоди, на переконання метеорологів, варто очікувати від березня. Спойлер — особливих природних катаклізмів не передбачається.

Хоча подібного не можна сказати про решту весняної пори. В публікації нашого порталу вдасться дізнатися, що ж такого аномального за собою несуть квітень і травень в плані погоди.

Також на сайті можна прочитати про те, яким знакам зодіаку обов’язково пощастить навесні.