Головна Новини Суспільство події Коли в Україні нарешті потепліє: синоптик зробила невтішний прогноз
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли в Україні нарешті потепліє: синоптик зробила невтішний прогноз

Максимальна температура повітря вдень у Києві очікується +12 градусів, поділилася експерт

13 травня 2024, 21:10
Поділіться публікацією:

На території  України  змінюватиметься погода — заморозки поки ще очікувались  в деяких  регіонах  нашої  країни, проте вже за кілька днів буде  тепліше.

Коли в Україні нарешті потепліє: синоптик зробила невтішний прогноз

При цьому, очікуване тепло в українських регіонах "до людських градусів"  настане з другої половини цього тижня, відкрила свій прогноз синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в соціальних мережах. Вона додає, що понеділок, 13 травня, на території  країни буде холоднуватим. В цей час  заморозки не загрожують тільки  південним регіонам України.

Вдень стовпчик  термометра на більшій частині  регіонів  показуватиме  +10…+15 градусів, на західних територіях - від +15 до +20, а в  південних  регіонах — до +17. В столиці країни  вдень спрогнозована температура — +11…+12 градусів. "Вдень у понеділок дощі періодично пройдуть повсюди в Україні, хіба в західних областях переважатиме суха погода…", — підсумувала  Наталка Діденко.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що метеоролог розповіла, якою буде погода у травні в УкраїніСитуація з погодою протягом цьогорічного травня  передбачається теплішою, ніж звичайно, в низці  регіонів. На переважній  більшості ж територій, температура  прогнозується  в  межах кліматичної норми. Про це, відповідаючи на запитання  24 каналу, розповіла  завідувач відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС та НАН України Віра Балабух. 

За її словами, очікується що середня за місяць температура повітря у травні може бути на 1-2 градуси вищою за кліматичну норму у західних, південних та південно-східних областях України, на решті території – у межах норми.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини