Головна Новини Суспільство події Коли Україні чекати ПДЧ в НАТО - Кулеба
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли Україні чекати ПДЧ в НАТО - Кулеба

Уряд вважає, що Україна виконала всі необхідні реформи для членства в альянсі

15 червня 2021, 14:05
Поділіться публікацією:

Українська влада розраховує на надання плану дій щодо членства (ПДЧ) в НАТО до кінця 2022 року. Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у своєму Facebook.

Коли Україні чекати ПДЧ в НАТО - Кулеба

Україна та НАТО - фото з відкритих джерел

За його словами, декларації самітів НАТО ухвалювалися у 2014, 2016 та 2018 роках, але там не було згадки про надання ПДЧ Україні.

"Тож якщо врахувати контекст, це дуже добра для нас декларація. Але я завжди чесно говорю партнерам, що за добрими деклараціями мають йти добрі дії. І найкраща така дія — надання Україні ПДЧ у 2022 році", — заявив Кулеба.

Також міністр вважає, що Україна повинна продовжувати робити реформи, але їх уже й так достатньо для отримання ПДЧ.

"Для отримання ПДЧ Україна вже зробила достатньо реформ. Коли нам кажуть "давайте ще більше реформ", то у мене одне запитання: Скільки ще?", — зазначив голова МЗС.

Нагадаємо, що українська влада очікує, що президент США Джо Байден під час зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним скаже очільнику Кремля, що Сполучені Штати на боці України та зроблять усе для відновлення суверенітету та територіальної цілісності Української держави. Всі деталі знайдете в нашому матеріалі.

Раніше видання "Коментарі" писало, що експерт Українського інституту політики Єва Антоненко акцентує, щоб отримати ПДЧ, доведеться виконувати ряд реформ, які теоретично допоможуть просуванню нашої країни шляхом до євроатлантичної інтеграції. Приблизно те ж пізніше сказав і президент США Джо Байден, з усіх реформ зробивши наголос на антикорупційній. Детальнішу інформацію можете знайти в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини