Головна Новини Суспільство події Коли учні підуть на канікули й скільки відпочиватимуть в березні-квітні
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли учні підуть на канікули й скільки відпочиватимуть в березні-квітні

Весняні канікули в школах мають розпочатися в кінці березня

21 лютого 2022, 10:20
Поділіться публікацією:

Міністерство освіти і науки рекомендує провести весняні канікули в школах, що триватимуть один тиждень, в кінці березня. Планується, що учні зможуть відпочити від навчання з 28 березня до 4 квітня.

Коли учні підуть на канікули й скільки відпочиватимуть в березні-квітні

Фото ілюстративне / Pixabay

Крім того, в березні школярі додатково відпочиватимуть 5,6,7 та 8 березня. Однак навчатимуться 12 березня. У квітні додатковим вихідним буде понеділок 25 квітня, адже в неділю, 24 квітня, Україна святкуватиме Великдень. Таким чином в квітні вихідних буде 10, в березні — 9.

Планується, що навчальний рік завершиться 31 травня, хоча, з огляду на тривале дистанційне навчання, навчальний рік можуть подовжити. Міністерство лише надає рекомендації школам, тому графіки канікул та навчання в кожній школі можуть відрізнятися.

Але в підсумку учні мають провчитися визначену кількість годин. Для початкової школи – не менше 720 годин протягом навчального року, для середньої – 890 годин, для старшої – 1110 годин.

Станом на 18 лютого, за інформацією Міністерства освіти і науки, в чотирьох школах були канікули, 28,7% шкіл працювали дистанційно. Пройшли повний курс вакцинації 93,8% працівників навчальних закладів, ще 3,4% вчителів отримали лише одну дозу вакцини від коронавірусу.

Як повідомляв портал "Коментарі", учнів сільських шкіл з 22 областей України запитали про умови навчання. В опитуванні взяли участь старшокласники, що навчаються у сільській місцевості. Діти розповіли, яку школу вважають "неідеальною", що їх засмучує у поведінці вчителів і у навчальному процесі. Про це повідомляють на сайті Державної служби якості освіти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://mon.gov.ua/ua/news
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини