Головна Новини Суспільство події Коли стихне епідемія коронавірусу: лікар назвав дату
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли стихне епідемія коронавірусу: лікар назвав дату

За словами медика, коронавірус ослабне разом з ГРВІ та грипом

9 жовтня 2020, 12:39 comments1482
Поділіться публікацією:

В Україні епідемія коронавірусної інфекції ослабне разом з грипом і ГРВІ, але не цього року. Про це в ефірі Obozrevatel TV сказав глава Головного управління Держпродспоживслужби в Києві, лікар Олег Рубан.

Коли стихне епідемія коронавірусу: лікар назвав дату

За словами медика, сьогодні спостерігається повна кореляція коронавірусу з грипом і ГРВІ. Як пояснив Рубан, коронавірус поводиться подібно до інших гострих респіраторних інфекцій, зокрема, грипу. Тому, запевнив лікар, ослаблення епідемії можна очікувати лише навесні 2021 року.

Рубан підкреслив, що COVID-19 відрізняється від інших гострих респіраторних інфекцій тим, що коронавірусна вірусна інфекція — дуже важка і агресивна.

"На жаль, ми будемо спостерігати ще два сезони, 2020 і 2021 року, — попередив українців лікар. — Буде збільшення захворюваності, низка рекордів до березня наступного року".

Так, за оцінками Рубана, пік епідемії можна очікувати в січні-лютому наступного року.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, коментуючи черговий антирекорд щодо захворювання на коронавірус, заявив, що тільки жорсткий контроль, зокрема, за дотриманням карантинних обмежень, допоможе зупинити другу хвилю COVID-19 в Україні. Чи правильне це твердження? Як його реалізувати? На ці та інші питання виданню "Коментарі" відповіли експерти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини