Головна Новини Суспільство події Коли правоохоронці можуть вийти на пенсію: відповідь МВС
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли правоохоронці можуть вийти на пенсію: відповідь МВС

Офіційно від МВС: все про пенсії для працівників внутрішніх справ

26 червня 2024, 18:53
Поділіться публікацією:

Співробітники МВС можуть претендувати на пенсію за вислугу років, за віком або інші види пенсій, кожен з яких має свої умови призначення. Про це повідомили в Міністерстві внутрішніх справ України на запит “Коментарів”

Коли правоохоронці можуть вийти на пенсію: відповідь МВС

Офіційно від МВС: все про пенсії для працівників внутрішніх справ

Так, законодавство України передбачає особливі умови призначення пенсій для державних службовців та працівників внутрішніх справ, включаючи правоохоронців та інші категорії осіб, які перебували на військовій службі.

“Статтею 90 Закону України “Про державну службу” визначено, що пенсійне забезпечення державних службовців здійснюється відповідно до Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування”, — йдеться в повідомленні МВС.

Пенсійні умови для співробітників МВС

Співробітники МВС, які досягли пенсійного віку, мають право на вибір між різними типами пенсій відповідно до умов, визначених законодавством. Це включає стандартні пенсії за віком, а також пенсії за вислугу років, які можуть бути призначені після належного розрахунку страхового стажу.

Особи, звільнені з військової служби, та інші категорії громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи або мають інший спеціальний статус, також мають право на спеціальні пенсійні умови. Ці умови визначені законами, які забезпечують їм відповідні пільги.

Нагадаємо, що “Коментарі” писали: колишній міністр соціальної політики України Андрій Рева заявив, що однією з головних проблем низьких пенсій є існування тіньової економіки в Україні. За словами ексміністра, влада "абсолютно закрила очі" на боротьбу проти тіньової економіки, яка могла б підвищити пенсії в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини