Головна Новини Суспільство події Коли почнуть менше вимикати світло: в "Укренерго" назвали дати
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли почнуть менше вимикати світло: в "Укренерго" назвали дати

Населення України може очікувати зменшення тривалості періодів, коли вони знаходяться без електроенергії. На графіки вимкнень світла вплинуть кілька факторів.

3 липня 2024, 16:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Українцям слід чекати пом'якшення графіків вимкнення електроенергії у другій половині липня. Тоді деякі енергетичні об'єкти вийдуть з ремонту, а також зменшиться температура повітря, яка збільшує використання електроенергії. 

Коли почнуть менше вимикати світло: в "Укренерго" назвали дати

В Україні до кінця липня покращиться ситуація в енергосистемі. Фото з відкритих джерел

Радник прем’єр-міністра та член наглядової ради НЕК "Укренерго" Юрій Бойко заявив, що у 20-х числах липня українці можуть відчути покращення стану електромережі та зменшення тривалості періодів з вимкненим світлом. За його словами на це вплине закінчення ремонту енергетичних об'єктів.

"Ситуація в енергосистемі на тому ж рівні, на якому перебуває сьогодні, буде до 20-х чисел липня. У 20-х числах липня ми плануємо вихід з ремонтів низки генеруючих установок і відповідно з'явиться додаткова електрична потужність в системі, яка призведе до суттєвого пом'якшення графіків", — сказав Бойко.

Представник "Укренерго" наголосив, що основна причина проблем з електроенергією – це російські обстріли. Однак до цієї ситуації додалась спекотна погода, яка збільшує використання електроенергії населенням України, а також зменшує кількість електроенергії, яку можуть надати європейські партнери. 

"В наших сусідів – схожа погода, схожа температура, схоже підвищення навантаження в енергосистемі. Тому не завжди вони можуть надати нам таку допомогу", — сказав Бойко.

За його словами, у кінці липня температура спаде, що також покращить можливості української енергосистеми.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, скільки електроенергії передала та отримала Україна від європейських країн.

Також "Коментарі" писали, що очільник "Укренерго" пояснив, чи Україна продає електроенергію під час вимкнень світла.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини