Головна Новини Суспільство події Коли переводитимемо годинники на зимовий час
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли переводитимемо годинники на зимовий час

Українцям доведеться підлаштовуватися під новий режим роботи

15 жовтня 2021, 08:40 comments4908
Поділіться публікацією:

Українці переводитимуть годинники на зимовий час через 15 днів. Верховна Рада не підтримала законопроект про скасування переходу на літній та зимовий час. Тому цієї осені переведення годинників залишається актуальним.

Коли переводитимемо годинники на зимовий час

Україна перейде на зимовий час в кінці жовтня, фото з відкритих джерел

Традиційно годинник переводять на годину назад вночі з 30 на 31 жовтня. Тому у вихідний спатимемо довше, а на роботу доведеться вставати затемна. Українці переводять годинники вже більше сорока років.

Наразі діє постанова Кабінету міністрів від 1996 року під номером 509 "Про порядок обчислення часу на території України". В 2021 році народні депутати хотіли скасувати переведення годинників, однак для прийняття закону, що по-новому б регламентував час, не вистачило голосів, тому проект №4021 "Про обчислення часу в Україні" був відкладений.

Науковці ж рекомендують зарані почати змінювати свій графік — вкладатися спати раніше, ніж зазвичай, вставати теж. Зміни краще впроваджувати поступово — пересувати сигнал будильника на 15-20 хвилин.

Вчені вважають, що новий час та зміна ритму життя негативно позначається на здоров'ї людини. Новий графік може сприяти порушенню сну, загостренню хронічних захворювань, послабленню імунітету. За підрахунками науковців, людина може адаптуватися лише за місяць до змін в режимі роботи.

Як повідомляв портал "Коментарі", названо дієві способи розслабитися без алкоголю. Серед альтернативних і більш здорових способів впоратися з нервовим напруженням — фізична активність. Для того, щоб розслабитися, фізичне навантаження все ж більше підходить для вивільнення хімічних речовин, які підвищують настрій.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Слон

24 жовтня 2021, 19:58

Как продавать зелю, решают очень быстро, как часы перевести, решают уже лет 10. Смешно))

Мария

15 жовтня 2021, 08:28

Достали уже со этим пререводом стрелок, нарушается режим сна у всех. Зачем, это, что-то экономим?


Новини