Головна Новини Суспільство події Коли не можна поливати помідори, якщо хочете багатий урожай
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли не можна поливати помідори, якщо хочете багатий урожай

Досвідчені дачники підказали, коли і як правильно поливати помідори на городі, щоби вийшов щедрий урожай

24 травня 2022, 05:30 comments2877
Поділіться публікацією:

Помідори – корисний та смачний овоч, якому виділяється особливе місце на городі, оскільки він частий гість на нашому столі. Але важливо знати, як правильно доглядати за культурою, зокрема, коли і як її поливати.

Коли не можна поливати помідори, якщо хочете багатий урожай

Полив помідорів на городі (фото з відкритих джерел)

Досвідчені городники розповіли, що від поливу помідорів залежить їхнє зростання, розвиток та обсяги врожаю, тому важливо враховувати всі тонкощі. Насамперед потрібно знати, що помідори люблять сухе повітря, але ґрунт не повинен бути посушливим. Вологість землі має орієнтовно становити 85-90%, а повітря – 50%. Якщо у рослини почало скручуватися листя, а квітки — опадати, тоді йому явно не вистачає води.

Зазначається, що після висадки помідорів їх потрібно поливати рясно. А потім овочеву культуру слід залишити без води на 2-3 дні. Потім знову необхідно включити полив. Надалі він проводиться 1-2 рази на тиждень.

Експерти рекомендують поливати помідори рано-вранці теплою водою, під корінь. А ось лити холодну воду, та ще й на кущі категорично забороняється, бо можна залишитися без половини врожаю. Ідеальний варіант поливу томатів – краплинний.

Нагадаємо, що помідори – смачний, доступний та бюджетний овоч, який може прикрасити будь-яку страву та збагатити організм вітамінами. Лікар-дієтолог Наталія Круглова розповіла про унікальні властивості цього продукту.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що помідори є дуже корисним овочем, завдяки лікопену, що міститься в ньому, і зменшує ризик розвитку захворювань серцево-судинної системи та онкологічних захворювань. Але деяким людям вживання томатів може бути протипоказаним і овоч варто виключити з раціону.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини