Коли настане складний період: в Укренерго попередили українців

Володимир Кудрицький зазначив, що необхідно ухвалити рішення для залучення імпорту з Європи

В енергосистемі виникають проблеми, коли знижується температура. Українській генерації складно покривати потребу наявним складом. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький.

"Що стосується нашої генерації, то, як бачимо, час від часу, коли температура падає, то українській генерації складом, що важко є, покривати генерацію", - зазначив голова правління.

В "Укренерго" вважають, що ситуацію виправить виведення із ремонту всіх енергоблоків протягом грудня. Крім того, у компанії закликали ухвалити необхідні регуляторні рішення, щоб залучити імпорт із Європи.

За словами Кудрицького, ближче до Нового року найчастіше споживання електроенергії дещо знижується.

"Зазвичай у перші дні січня споживання не дуже високе... Тому в принципі у нас попереду ще потенційно може бути один-два напружені тижні, особливо, якщо температури будуть низькими. Ближче до Нового року споживання в системі спадатиме", - підсумував Володимир. Кудрицький.

Читайте також на порталі "Коментарі" – найскладніша частина зими ще попереду, а тому Україні необхідно посилювати протиповітряну оборону. Таку заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону зробив представник ГУР Міноборони Андрій Юсов.

Також видання "Коментарі" повідомляло – результативність мобільних вогневих груп дуже серйозно зросла за останні три-чотири місяці. Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.