Головна Новини Суспільство події Коли можна достроково вийти на пенсію в Україні: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли можна достроково вийти на пенсію в Україні: подробиці

Як достроково вийти на пенсію в Україні, розповіли в управлінні праці та соціального захисту населення

31 грудня 2021, 18:20
Поділіться публікацією:

За яких умов сьогодні можна достроково оформити пенсію, якщо в людини є таке бажання і наявний потрібний стаж. Що тут можуть запропонувати працівнику  фахівці  місцевого управління праці  та соціального захисту населення. Про це повідомляє ТСН, оприлюднивши інформацію  служби соціального захисту.

Коли можна достроково вийти на пенсію в Україні: подробиці

Вихід на пенсію (фото з відкритих джерел)

Виявляється, достроковий вихід на пенсію для українців  можливий. Але це можна зробити за наступних обставин. Зокрема, при скороченні штатних одиниць. Так само, при реорганізації, ліквідації  чи перепрофілюванні на підприємстві, тому   в документах  має бути зазначено, що працівник  звільнений з ініціативи роботодавця.

Разом з тим,  в публікації  наведено кілька умов, передбачених пенсійним законодавством, скориставшись якими, людина може достроково оформити собі пенсійні виплати. Це, зокрема, наявність передпенсійного віку, коли  до виходу на заслужений відпочинок залишається обумовлений термін, який  в цьому випадку має становити не більше півтора року.

Службовець має повний стаж, який становить для чоловіка 35 років, а для жінки-працівниці 30 років. Так само, за тиждень звільнений службовець має стати на облік  в службу зайнятості. Коли для нього не знайдуть вакансію, то людина може достроково оформити пенсію.

Службовець після свого звільнення має зайти до працівників Пенсійного фонду, щоб йому нарахували пенсію.   При цій процедурі  потрібно написати заяву і клопотання про можливість дострокового виходу на заслужений відпочинок.

Разом з тим,  фахівці управління соціального захисту консультують, що  при достроковому виході на пенсію, ця умова не впливає в сторону збільшення чи зменшення  розміру пенсійних виплат. Розмір майбутньої пенсії обраховують в залежності від того, якою була заробітна плата та скільки в колишнього працівника  страхового стажу.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що мінімальна пенсія в Україні зросте.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини