Головна Новини Суспільство події Кого в Україні вперше засудять за кнопкодавство
commentss НОВИНИ Всі новини

Кого в Україні вперше засудять за кнопкодавство

Нардепу загрожує штраф від 50 тисяч гривень

25 травня 2021, 16:29
Поділіться публікацією:

В Офісі Генерального прокурора завершили розслідування у справі умисного здійснення голосування депутатом на пленарному засіданні Верховної Ради України замість іншого народного обранця. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Кого в Україні вперше засудять за кнопкодавство

Владислав Поляк. Фото: УНІАН

Хоча правоохоронці й не називають імені махінатора, але, за даними деяких ЗМІ, ним є депутат групи "Довіра" Владислав Поляк. 

Розслідуванням встановлено, що народний обранець у лютому 2020 року під час розгляду поправок до законопроекту про обіг земель сільськогосподарського призначення неодноразово голосував замість колеги.

Для вручення підозри політика викликали до Офісу генпрокурора, але він не з’явився і про причини неявки не повідомив. Тому повідомлення про підозру направили за місцем його проживання, на його електронну пошту та інші відомі стороні обвинувачення засоби зв’язку.

За законом кнопкодавство карається штрафом від 3 до 5 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51-85 тисяч гривень).

Нагадаємо, 12 лютого стало відомо, що одному з депутатів Верховної Ради було вручено підозру за так зване "кнопкодавство". Так у народі прозвали голосування нардепів не тільки за себе, але й за колег. Усі деталі — в нашому матеріалі.

Також "Коментарі" повідомляли, що посилення відповідальності за кнопкодавство в Раді анонсувалося вже на початку січня цього року.

Раніше "Коментарі" писали про те, що член партії "Європейська солідарність" Володимир Ар'єв дорікнув двом парламентарям про відсутність на голосуванні за призначення на посаду міністра освіти й науки Сергія Шкарлета. На думку політика, Шкарлета незаконно оголосили новим очільником МОНу, адже в момент голосування двоє з депутатів, які нібито підтримали його кандидатуру, були відсутні в залі і за них кнопкодавили.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини