Головна Новини Суспільство події Кого українці вважають винним у розв'язанні Другої світової - опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Кого українці вважають винним у розв'язанні Другої світової - опитування

Українці розповіли, кого вважають винним у подіях 1939-1945 років

9 травня 2021, 16:25
Поділіться публікацією:

Стало відомо, кого українці вважають винним у розв'язанні Другої світової війни. Відповідне опитування провів Фонд "Демократичні ініціативи" та Центр Разумкова.

Кого українці вважають винним у розв'язанні Другої світової - опитування

Хто винен у розв’язанні Другої світової війни - думка українців. Фото: РБК

Виявилося, що майже половина громадян звинувачують у війні Адольфа Гітлера та Йосипа Сталіна.

48% українців переконані, що підписання пакту Молотова-Ріббентропа, змова Гітлера і Сталіна про розподіл сфер впливу у Європі стали саме тією рушійною силою, яка викликала Другу світову.

Серед опитаних 29% вважають, що змова Гітлера і Сталіна не відіграла визначальної ролі у подіях, які розвивалися у 1939-1945 роках. Ще 23% громадян утрималися від відповіді або не визначилися з нею.

Варто зазначити, що серед тих, хто вважає, що дії Сталіна та Гітлера не зіграли серйозної ролі у світовій історії і початку війни, більше вихідців зі східних регіонів України (39%).

Раніше повідомлялося, які свята найбільше любить українська нація. Виявилося, що найбільш популярними в Україні вважають релігійні свята — Великдень і Різдво (66% і 65%). Які ще дні люблять святкувати українці, читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" розповідав, що сьогодні в окупованому Донецьку відбувся парад на честь перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

На заході було досить багато глядачів, які не дотримувалися дистанції і епідеміологічних правил. Чимало присутніх були без масок.

Відкрили парад командири незаконних збройних формувань і очільник "ДНР" Денис Пушилін. Участь у заходах також брали неповнолітні члени руху "Юнармія", курсанти і призовники. Детальніше читайте тут.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини