Головна Новини Суспільство події КНУ позбавив Лукашенка звання почесного доктора
commentss НОВИНИ Всі новини

КНУ позбавив Лукашенка звання почесного доктора

Олександр Лукашенко був удостоєний звання почесного доктора у 2009 році

7 червня 2021, 15:39
Поділіться публікацією:

Адміністрація Київського національного університету імені Тараса Шевченка позбавила Олександра Лукашенка звання почесного доктора. Про це розповів ректор КНУ Володимир Бугров виданню "Українська правда" (УП).

КНУ позбавив Лукашенка звання почесного доктора

Олександр Лукашенко - фото з відкритих джерел

"Так, позбавили. (Голосували, — УП) в таємному режимі — таку пропозицію внесли, щоб був автоматичний підрахунок голосів", — зазначив Бугров.

Зазначається, що, крім Лукашенка, до списку почесних докторів університету Шевченка входило 98 осіб, серед яких Реджеп Ердоган, Білл Клінтон, Леонід Кучма та інші.

За словами ректора КНУ, Олександр Лукашенко був удостоєний звання почесного доктора у 2009 році на прохання адміністрації третього президента України Віктора Ющенка. Тоді університет вдався до такого "символічного жесту" на знак дружби між українським і білоруським народами.

Раніше портал "Коментарі" писав, що самопроголошений глава Республіки Білорусі Олександр Лукашенко лише намагається виглядати лідером, на ділі їм давно не будучи. При цьому, на думку керівника української делегації в ТКГ з питань Донбасу Леоніда Кравчука, персоні білоруського диктатора приділено уваги більше, аніж він заслуговує. Кравчук запевняє, що подібний галас навколо режиму Лукашенка робить останньому "занадто багато честі". Тим більше, що і Україна, і міжнародне суспільство вже давно дали правдиву оцінку цьому політику — "самопроголошений президент".

За словами Леоніда Кравчука, українській владі не потрібно затівати будь-які додаткові суперечки з Білоруссю або виправдовувати свою позицію. Європейські країни засудили диктаторський режим і застосували свої санкції, як і наша держава.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини