Головна Новини Суспільство події КМДА навмисне тягне з викупом 5-го цеху і будівництвом Шулявської розв'язки, - StateWatch
commentss НОВИНИ Всі новини

КМДА навмисне тягне з викупом 5-го цеху і будівництвом Шулявської розв'язки, - StateWatch

КМДА знову запідозрили в серйозних махінаціях

16 вересня 2021, 08:40
Поділіться публікацією:

Київська міська державна адміністрація затримує викуп 5-го цеху "Першого Київського машинобудівного заводу", на місці якого має бути побудовано частину автомобільної розв'язки на Шулявці. У той же час ціна проекту реконструкції вже виросла з 600 млн грн до 2 млрд грн. Як передає видання "Коментарі", про це розповідає засновник неурядової організації StateWatch Олександр Лємєнов, пишуть "Букви".

КМДА навмисне тягне з викупом 5-го цеху і будівництвом Шулявської розв'язки, - StateWatch

Шулявський міст Фото: з відкритих джерел

Так, в кінці 2019 КМДА звернулася до Фонду держмайна з викупу 5-го цеху. Для придбання будівлі столична влада вибрала незалежного оцінювача, який визначив вартість будівлі в 240 млн грн.

“Згодом відповідну вартість повинна була затвердити столична влада. Проте цього не відбулося. Фонд держмайна звіт про оцінку вартості 5-го цеху зі свого боку затвердив, і було це ще у квітні 2020-го. Тоді усе загальмувалось на етапі погодження столичною владою. Бездіяльність КМДА тривала рік. Початок 2021 року – КМДА стверджує, що Фонд держмайна разом із “Більшовиком” вимагають 700 млн грн за вищезгаданий цех! Не 240 млн грн, що вже погоджені з боку Фонду, як визначено оцінювачем від КМДА, а 700 млн грн. Підтвердження такої інформації у відкритому доступі не знайдено”, — зазначив Лємєнов. 

Він припускає, що це фантазії КМДА, щоб прикрити свої провали у затвердженні 240 мільйонів гривень. Перекидання відповідальності між органами публічної влади не є чимось дивним в українських реаліях

Лємєнов додав, що окрім затримки з затвердженням придбання будівлі за встановленою вартістю, КМДА в судовому порядку вирішила подати запит на ще одну оцінку. При цьому усі кошти від викупу будівлі все одно повернулися б до бюджету міста, через борги заводу за місцевими податками. 

“А тим часом вартість реконструкції Шулявського мосту зросла з 600 млн грн до близько 2 млрд грн. Тут варто нагадати, що підрядник будівництва – ТОВ “Північно-Український будівельний альянс” з корпорації “Укрбуд”. Останню структуру на момент початку ремонту очолював екснардеп Максим Микитась, що нині перебуває під слідством”, — підкреслив засновник StateWatch.

Читайте також на порталі "Коментарі" — після обшуків в КМДА виявили несплату податків у великих розмірах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини