Головна Новини Суспільство події Ключові кроки України до ЄС: експерт назвав необхідні реформи
commentss НОВИНИ Всі новини

Ключові кроки України до ЄС: експерт назвав необхідні реформи

Вимоги ЄС до боротьби з відмиванням грошей: нові стандарти для України

9 квітня 2024, 14:40
Поділіться публікацією:

В Україні, на шляху до інтеграції в Європейський Союз, питання боротьби з відмиванням коштів набуває все більшої актуальності. Адвокат Василь Костюк, висвітлюючи це питання в соціальних мережах, звернув увагу на складність і масштаб викликів, які стоять перед країною. 

Ключові кроки України до ЄС: експерт назвав необхідні реформи

Вимоги ЄС до боротьби з відмиванням грошей в Україні

За його словами, Україна стикається з низкою системних проблем, включаючи податкові махінації, контрабанду та діяльність так званих конвертаційних центрів.

"Вступ України до ЄС ставить перед країною ряд викликів у цій сфері. ЄС має жорсткі правила та стандарти щодо боротьби з відмиванням коштів, які Україна має впровадити у своє законодавство та практику. Боротьба з відмиванням коштів – це не лише вимога ЄС, але й важливий крок для розвитку України. Це допоможе захистити економіку та фінансову систему, посилити боротьбу з організованою злочинністю та підвищити безпеку та доброчесність у країні" — йдеться в публікації Костюка.

Серед найбільш розповсюджених схем, які негативно впливають на економіку України, Василь Костюк виділяє махінації з податком на додану вартість (ПДВ). Ці схеми, які часто включають фіктивні транзакції та створення підставних компаній, щорічно ведуть до втрати мільярдів гривень із державного бюджету. Фальсифікація обсягів продажів, заниження вартості товарів та послуг, а також маніпуляції з декларуванням експорту є лише деякими з методів, що використовуються для незаконного отримання відшкодування ПДВ.

"Діяльність таких схем стимулюють тіньову економіку, адже підприємствам стає вигідніше працювати неофіційно, щоб уникнути сплати податків. Даний підхід лежить в основі будь-яких схем" — підсумовує Василь Костюк.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини