Головна Новини Суспільство події Ключі - в сторону: німецькі авіатехніки відмовилися обслуговувати літак Лукашенка
commentss НОВИНИ Всі новини

Ключі - в сторону: німецькі авіатехніки відмовилися обслуговувати літак Лукашенка

Замість того, щоб чинити президентський борт, співробітники Lufthansa Technik засудили політику президента Білорусі

15 жовтня 2020, 11:22
Поділіться публікацією:

Співробітники компанії Lufthansa Technik влаштували бунт, відмовившись обслуговувати літак президента Білорусі Олександра Лукашенка. Boeing 737, яким літає самопроголошений лідер держави, прибув у ФРН на техобслуговування. Однак авіатехніки відклали гайкові ключі в сторону і записали звернення, передає Telegram канал NEXTA.

Ключі - в сторону: німецькі авіатехніки відмовилися обслуговувати літак Лукашенка

"Це літак того ж Лукашенка, який віддав наказ стріляти з бойової зброї в демонстрантів в Білорусі. Ми, профспілкові активісти компанії Lufthansa Technik, не забуваємо нашу давню традицію міжнародної солідарності та стоїмо пліч-о-пліч з білоруськими робітниками", — повідомили в профспілці компанії LufthansaTechnik.

Там також висунули ряд вимог до білоруського уряду.

"Ми вимагаємо відставки Лукашенка і справжніх демократичних виборів! Ми вимагаємо звільнення всіх політичних в'язнів і негайного відновлення на роботі тих колег, які втратили роботу! Ми вимагаємо, щоб всі співробітники могли вільно поєднуватися в незалежні профспілки!" — сказано там.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський скасував намічений на жовтень візит до Білорусі. Водночас Міністерство закордонних справ України визнало Олександра Лукашенка нелегітимним президентом Білорусі. "Коментарі" разом з експертами розбиралися, як будуть далі розвиватися відносини між країнами і які ризики це несе для України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини