Клопотенко заперечує, що рекомендував повністю відмовитися від солі та цукру у новому шкільному меню

Кухар зазначив, що школи, які впровадили нове меню з початку 2022 року, потребують часу для адаптації до нових вимог

Шеф-кухар Євген Клопотенко, який долучився до розробки нового меню, за яким мають харчуватися українські школи, заперечує, що рекомендував повністю відмовитися від цукру та солі у стравах для учнів. Про це кулінарний експерт розповів у інтерв'ю "Цензор.НЕТ".

Клопотенко розповів, що навпаки "боровся за сіль та цукор", оскільки ці продукти зовсім хотіли виключити.

"Вони (сіль і цукор - ред.) залишилися. Треба просто додавати їх трохи менше. Раніше була ціла ложка, а зараз – півложки. Якщо в школі відмовилися повністю від солі та цукру, то це не коректно", - сказав шеф-кухар. .

Автор рецептів для нового шкільного меню також додав, що, як показує досвід, навчальні заклади, які почали харчуватися по-новому раніше (з вересня 2021 року), вже налагодили всі процеси, а тому учні із задоволенням відвідують їдальні. А ті школи, які запровадили нове меню з початку 2022 року, потребують часу для адаптації до нових вимог.

Зазначимо, що від початку січня школи в Україні перейшли на нове харчування. Відтепер дітей годуватимуть 160 стравами, рецепти яких спеціально розробив відомий український кухар Євген Клопотенко. Куратором проекту стала перша леді Олена Зеленська. Так, у шкільному харчуванні обмежили цукор та сіль, але збільшили кількість овочів, риби та м'яса. Деякі продукти меню взагалі опинилися під забороною.

Проте довкола нового шкільного харчування вибухнув справжній скандал та буря обурень серед батьків учнів. Сам Клопотенко ті суперечки, які виникають сьогодні, називає зіткненням епох і двох систем, і нове бачення обов'язково має перемогти. При цьому багато українців стали на захист кухаря, зазначивши, що Клопотенко створив хороші рецепти з якісних та корисних продуктів.

Раніше на порталі "Коментарі" - найпростіший рецепт яблучного пирога на кефірі від Євгена Клопотенка .