Головна Новини Суспільство події Кліматичний шок: експерт розповіла, скільки в Україні триватиме літо
commentss НОВИНИ Всі новини

Кліматичний шок: експерт розповіла, скільки в Україні триватиме літо

Начальник відділу агрометеорології "Укргідрометцентру" переконана, що наступні п'ять років в Україні і світі будуть найтеплішими в історії спостережень

15 липня 2020, 18:30 comments3725
Поділіться публікацією:

Прийдешня осінь буде теплішою звичайного, а літній сезон триватиме, як мінімум, до кінця вересня. Про це в інтерв'ю УНІАН розповіла начальник відділу агрометеорології "Укргідрометцентру" Тетяна Адаменко.

Кліматичний шок: експерт розповіла, скільки в Україні триватиме літо

За словами експерта, у цьому році українці пережили так звану "рожеву" зиму: відсутність снігу і морозів, а також крижані дощі. Не було і весни, адже травень виявився навіть холоднішим за квітень. За словами Тетяни Адаменко, зима 2020-2021 року буде теплою, оскільки ймовірність зворотного — менш як 10%. Відлиги, крижаний дощ і невеликі морози будуть приходити на зміну одне одному.

Експерт каже, що те, що відбувається з кліматом як у світі, так зокрема і в Україні, можна сміливо назвати кліматичним шоком.

“Всесвітня метеорологічна організація при ООН щорічно публікує звіти про стан клімату. В останньому, за 2019 рік, йдеться про те, що наступні п'ять років будуть найтеплішими за весь час спостережень. Україна рухається в цьому тренді. Але міжнародні експерти заявляють, що Україна в даному питанні – попереду планети всієї", — каже метеоролог.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що перед тим, як пов'язати своє життя з людиною, важливо дізнатися про її базові риси характеру. Адже вони, в тому числі, безпосередньо вплинуть на якість сімейного життя. Астрологи склали рейтинг дружин по знаках зодіаку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини