Головна Новини Суспільство події Кличко охарактеризував президентів України: що він думає про політиків
commentss НОВИНИ Всі новини

Кличко охарактеризував президентів України: що він думає про політиків

Віталій Кличко згадав ситуацію з Януковичем, коли був готовий захищатись

10 листопада 2021, 12:41
Поділіться публікацією:

Кличко охарактеризував президентів України: що він думає про політиків

Віталій Кличко, фото Facebook

У програмі "В гостях у Гордона" Віталій Кличко розповів, що спільного у боксу та політики і охарактеризував усіх президентів України.

Мер Києва навів цитату: "Бокс — один із найжорсткіших видів спорту, але найбільше схожий на життя". Справді, він каже, що у житті бувають дуже жорсткі удари, які доводиться приймати. Часто потрібна концентрація сил волі та духу, щоб вставати та йти далі. Також Кличко каже, що найголовніше у боксі – це знати мету не дозволяти себе емоційно розхитувати. За його словами, у житті більше раундів, ніж у професійному боксі.

Щодо колишніх президентів політик висловився неоднозначно. Леоніда Кравчука вважає мудрим. Віталій Кличко каже, що без нього не було б України, він є джерелом дуже багатьох ключових рішень для країни свого часу.

Леоніда Кучму Кличко назвав хитрим, адже треба було м'яко лавірувати, щоб не ставати ні на той бік, ні на інший. Тоді важливо було не потрапити до чіпких рук Росії, зберігати рух на Захід.

З Віктором Ющенком були асоціації про голодомор та його знамениту фразу: "Ці руки нічого не крали". Багато років тому Кличко сказав, що якщо ті руки не крали, значить "ці руки нікого не били". Каже, Ющенко тоді образився. Люди очікували після Помаранчевої революції, що запустять реформи, але їх не запустили з різних причин.

Про Віктора Януковича у Кличка багато спогадів. Мер згадав, як той підхопився з місця під час одного з круглих столів і побіг до нього з кулаками. Тоді Віталій Кличко сказав президенту дещо неприємне і ствердно наголосив, що демонстранти Революції Гідності не розходитимуться. Янукович схопився і вже наближався до Кличка.

думав тоді: Президента бити не можна, а захищатись теж треба. Як у боксі можна захищатись? Встав у бойову стійку, він (Янукович, побачивши це) вже зупинився і подумав: "Чорт його знає, що на умі у цього боксера", — розповідає Кличко, і додає: "Я ніколи нікого не бив за межами рингу і сподіваюся, що цього не станеться".

Політик назвав Януковича "хазяїном" і наголосив, що у нього були неприйнятні методи управління.

Про Порошенка мер столиці відгукується добре, каже, що судить політиків по їхній діяльності. Петро Олексійович дуже багато зробив за часів свого президентства. Щодо того, чи жадібний Порошенко, Кличко сказав, що він економний і посміхнувся.

Чи добрий президент у нас зараз, Кличко каже, що після закінчення президентства люди дадуть йому оцінку. Мер Києва додав, що кілька разів намагався зустрітися з ним щоб вирішити питання на рівні столиці та країни.

Віталій Кличко каже, що найбільша помилка будь-якого політика – це "Я знаю краще, не треба мене вчити". Адже президентам слід дослухатися мерів міст, які знають своє місто та його проблеми. 

Ми писали, що Віталій Кличко розповів про свої дитячі мрії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини