Головна Новини Суспільство події Китаю порадили повернути "історичні" землі РФ на Далекому Сході
commentss НОВИНИ Всі новини

Китаю порадили повернути "історичні" землі РФ на Далекому Сході

Президент Тайваню натякнув, що Китай міг би виставити територіальні претензії РФ

2 вересня 2024, 16:27
Поділіться публікацією:

Президент Тайваню Лай Цінде запропонував Китаю відібрати у Росії "історичні" землі на Далекому Сході. За його словами, Росія перебуває у слабкому становищі. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Reuters".

Китаю порадили повернути "історичні" землі РФ на Далекому Сході

Президент Тайваню Лай Чінте. Фото: Getty Imagеs

Лай Цінде зазначив, якщо претензії Китаю на Тайвань стосуються територіальної цілісності, він також має повернути землі, передані Росії останньою китайською династією у 19 столітті.

"Китай також повинен вимагати від Росії своїх "історичних" земель на Далекому Сході. Чому б не повернути окуповані Росією землі, підписані за Айгунським договором? Росія зараз перебуває у найслабшому становищі", — сказав Лай Цінде.

Цінде зазначив, що Китай цього не робить, але продовжує загрожувати анексією Тайваню. Це з тим, що Пекін хоче анексувати Тайвань не заради територіальної цілісності.

"Намір Китаю напасти та анексувати Тайвань не пов'язаний з тим, що говорить чи робить якась одна людина чи політична партія на Тайвані. Китай хоче анексувати Тайвань не заради територіальної цілісності", — сказав Лай.

Варто зазначити, відносини між Тайванем та Китаєм складні та напружені, зосереджені навколо питання суверенітету. Китай вважає Тайвань своєю провінцією і прагне його об'єднання з материковим Китаєм, використовуючи як дипломатичний, і військовий тиск. Тайвань, зі свого боку, фактично функціонує як незалежна держава з власним урядом, економікою та армією, хоча офіційно не проголошує незалежність, щоб уникнути ескалації конфлікту з Китаєм.

Китай активно працює над ізоляцією Тайваню на міжнародній арені, забороняючи брати участь у багатьох міжнародних організаціях та подіях. Тим часом Тайвань має підтримку з боку кількох країн, у тому числі США, які постачають острову зброю для забезпечення його оборони.

Останнім часом напруга між Тайванем та Китаєм посилилася, зокрема через військові навчання та польоти китайських літаків поблизу тайванських кордонів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — китайські банки масово припиняють операції з РФ: у чому причина.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини