Головна Новини Суспільство події Китай зробив свій вибір у війні РФ проти України: яке рішення тепер готує НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай зробив свій вибір у війні РФ проти України: яке рішення тепер готує НАТО

За інформацією WSJ, підтримка Китаєм війни Росії в Україні ставить Пекін до списку загроз НАТО

8 липня 2024, 07:04
Поділіться публікацією:

Коли лідери НАТО зустрінуться у Вашингтоні у вівторок, на порядку денному домінуватимуть Україна, Росія та європейські військові витрати. Але є ще одне дуже важливе питання, яке ще п'ять років тому не було таке актуальне, як зараз. Ідеться про загрозу з боку Китаю, який уже не приховує своєї підтримки Росії у війні проти України. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Wall Street Journal.

Китай зробив свій вибір у війні РФ проти України: яке рішення тепер готує НАТО

Сі Цзіньпін. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що сьогодні Пекін займає дедалі більшу роль на порядку денному 32 членів Організації Північноатлантичного договору та їхніх близьких союзників в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

"Китай допомагає Росії вести війну проти України. Уряди країн НАТО звинуватили Китай у причетності до шпигунства, кібератаків та кампаній з дезінформації на своїх кордонах. І Китай використав свої економічні сили, щоб покарати європейські країни, які підтримують Тайвань. НАТО у своєму комюніке саміту планує розкритикувати Китай за підтримку вторгнення Росії до України, заявили дипломати альянсу", — йдеться у публікації.

Видання нагадує слова прем'єр-міністра Японії Фуміо Кісіди перед голосуванням у Палаті представників США за твердженням 61 мільярда доларів на військову підтримку Києва. Той наголосив, що "сьогоднішня Україна може бути Східною Азією завтра", і закликав США продовжувати працювати як в Україні, так і в Індо-Тихоокеанському регіоні.

"Одним із небагатьох пунктів згоди між президентом Байденом та його суперником на листопадових виборах Дональдом Трампом є те, що Китай становить серйозну безпеку та економічну загрозу для США та їхніх союзників", — резюмує ЗМІ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — торговельна війна ЄС набирає обертів: що чекає на Aliexpress та інші китайські компанії.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Китай розробляє для РФ нову потужну зброю: про що йдеться.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини