Головна Новини Суспільство події Китай висловився в захист Росії: закликав "припинити неправильні дії"
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай висловився в захист Росії: закликав "припинити неправильні дії"

Китай "рішуче виступив" проти санкцій США, які пов'язані з допомогою Росії

26 серпня 2024, 13:55 comments1742
Поділіться публікацією:

У Пекіні закликали США "припинити неправильні дії" після того, як китайські компанії включили до переліку санкцій, які спрямовані проти ланцюгів постачань, що живлять Росію, і підірвати її економіку в умовах воєнного часу. Як інформує портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg". 

Китай висловився в захист Росії: закликав "припинити неправильні дії"

Китай та Росія. Фото: з відкритих джерел

У Китаї "рішуче виступили" проти санкцій і "вживатимуть необхідних заходів для рішучого захисту законних прав та інтересів китайських компаній", зазначили у недільній заяві Міністерства торгівлі КНР. 

Автори матеріалу нагадали, що в п'ятницю Міністерство фінансів США опублікувало список нових суб'єктів, які потрапили під санкції, до якого увійшли росіяни та компанії, зареєстровані в Гонконзі та Китаї. У заяві міністерства наголосили, що санкції будуть спрямовані на тих, хто надає продукти і послуги, які дозволяють РФ підтримувати військові дії проти України та ухилятися від санкцій.

"Раніше цього року президент Китаю Сі Цзіньпін попередив головного американського дипломата, що США не повинні націлюватися на Китай або виступати проти нього. Тоді держсекретар Ентоні Блінкен заявив, що азійська країна є основним постачальником Росії військових верстатів і сполук, що використовуються в боєприпасах і ракетному паливі", — підкреслили у виданні.

Також нові санкції США спрямовані проти суден, які перевозять скраплений природний газ, що пов'язані з Росією, серед яких танкери, які, як вважається, завантажувалися на проєкті "Арктик СПГ-2", проти якого в Америці вже запровадили санкції.

Читайте також на порталі "Коментарі" — торгова війна набирає обертів: Китай вирішив ударити по ЄС ще болючіше.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Китай обмежує прямі економічні операції з Росією, захищаючи свої ключові інтереси, оскільки європейський ринок є для нього значно важливішим. Водночас, Китай розглядає Росію як джерело сировини, заявив в ефірі Freedom голова правління Інституту економічних досліджень та політичних консультацій Ігор Бураковський.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини