Головна Новини Суспільство події Китай незвичним способом готується до нових атак на США: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай незвичним способом готується до нових атак на США: подробиці

Американські чиновники попереджають про хакерські атаки Китаю, які можуть бути "унікальними та відмінними" від інших

4 червня 2024, 07:40 comments6316
Поділіться публікацією:

Новий кіберкомандувач збройних сил США та керівник головного електронного шпигунського агентства країни, генерал Тімоті Хо стурбований через незвичайну китайську загрозу, яка спрямована не на викрадення військових таємниць або будь-яких даних, а на те, щоб прилаштуватися до цивільної інфраструктури для, ймовірно, вичікування слушної миті, аби розв'язати хаос. Як інформує портал "Коментарі", про це пише "The Wall Street Journal".

Китай незвичним способом готується до нових атак на США: подробиці

США та Китай. Фото: із відкритих джерел

"Ми вважаємо це дуже унікальним і відмінним від інших, а також таким, що викликає занепокоєння. І занепокоєння викликає як те, що є мішенню, так і те, як це робиться", — наголосив Тімоті Хо.

У США вважають, що хакерська мережа Китаю під назвою Volt Typhoon має намір "заздалегідь підготувати місця в мережах критичної інфраструктури для майбутніх атак".

"Ми не бачимо іншого застосування. Ми бачимо спроби діяти приховано в мережі, яка є критично важливою інфраструктурою, яка не має розвідувальної цінності, і саме тому це викликає занепокоєння. Однією з причин, чому ми вважаємо, що це попередня підготовка, є те, що не застосовуються інструменти і не вилучаються дані", — підкреслив Хо.

Також американські посадовці побоюються, що в разі конфлікту навколо Тайваню Китай, до прикладу, може використати свій прихований доступ для здійснення руйнівних кібератак на головні об'єкти інфраструктури в Америці або країнах-союзниках — від водопостачання і електромереж до транспортних послуг.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи справді Пекін посилює тиск на Москву: що почало відбуватися між двома країнами.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини