Головна Новини Суспільство події Китай допомагає РФ у війні проти України: яке рішення готуються ухвалити США
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай допомагає РФ у війні проти України: яке рішення готуються ухвалити США

Вашингтон готує санкції проти Китаю за підтримку війни РФ проти України

20 лютого 2024, 06:50 comments1019
Поділіться публікацією:

США розглядають можливість запровадження санкцій проти китайських компаній, які допомагають Росії розпалювати війну в Україні. Обмеження стануть першими прямими санкціями проти Пекіна, незважаючи на давні підозри Заходу щодо його підтримки військових операцій Росії. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє "CNBC".

Китай допомагає РФ у війні проти України: яке рішення готуються ухвалити США

Китай. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться про те, що сенатор-демократ Джеральд Конноллі, член Комітету з міжнародних відносин Палати представників Конгресу США, заявив, що законодавці вже розглядають такі плани після того, як минулого тижня аналогічні заходи були запропоновані Європейським Союзом.

"Китай має зрозуміти, що аналогічні санкції, які починають реально діяти в Росії та впливають на російську продуктивність, економічні показники та якість життя, можуть бути застосовані і в Китаї. І, відверто кажучи, Китай може втратити набагато більше, ніж Росія", — зазначив Коннолі.

У матеріалі йдеться, що санкції США можуть суттєво нашкодити китайській економіці, яка вже занепадає після повільнішого, ніж очікувалося, відновлення після COVID-19 та турбулентності в секторі нерухомості. Водночас, таке рішення може зашкодити і США, враховуючи торговельну взаємозалежність країн, і це міркування викликало обережність Вашингтона у минулому.

У той же час Конноллі сказав, що це не зупинить санкції і що їх можуть ввести "дуже скоро".

У доповіді американської розвідки наголошується, що Китай "також стає дедалі важливішою опорою для Росії у її військових зусиллях, імовірно, поставляючи Москві ключові технології та обладнання подвійного призначення, що використовуються у війні проти України".

Вересневе розслідування CNBC показало, що китайські фірми відіграють вирішальну роль у зміцненні військового потенціалу Росії, зокрема шляхом торгівлі товарами для використання на полі бою в Україні. Окремий звіт, опублікований у січні, показав, що Китай став ключовим каналом постачання критично важливих західних технологій у Росію.

Пекін відкидає ці звинувачення, заявляючи, що його торгівля з Москвою є "нормальним економічним співробітництвом", не спрямованим проти "третьої сторони".

Читайте також на порталі "Коментарі" – фактор Китаю у російсько-українській війні: що викликає питання.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини