Кількість підписантів підсумкового комюніке саміту миру зростає: скільки країн приєдналося

До підсумкового комюніке саміту миру приєдналася ще одна країна

Під підсумковим комюніке саміту миру вже 90 підписів. До документу також приєдналися Федеративні Штати Мікронезії. Як повідомляє портал "Коментарі", про це інформує прес-служба Міністерства закордонних справ Швейцарії.

За даними відомства, Федеративні Штати Мікронезії приєдналися до комюніке саміту миру у п'ятницю, 28 червня.

Федеративні Штати Мікронезії, іноді просто Мікронезія, - це острівна держава в Океанії, розташована на Каролінських островах, на північ від Нової Гвінеї. Мікронезія складається з більш ніж 600 островів, розкиданих величезною територією в Тихому океані.

У середині червня, 15-16 числа, Швейцарія стала центром тяжіння світових лідерів. Тут відбувся знаковий Глобальний саміт миру, присвячений урегулюванню конфлікту в Україні. На майданчику саміту зібралося понад 100 делегацій з різних країн та організацій, об'єднаних спільною метою – пошук мирного шляху до завершення протистояння. За підсумками дводенної роботи учасники саміту ухвалили підсумкове комюніке.

Читайте також на порталі "Коментарі" – і голова Офісу президента Андрій Єрмак, і міністр закордонних справ Дмитро Кулеба публічно підтвердили, що Київ припускає участь Росії у другому саміті миру, який може відбутися цього року. Також Дмитро Кулеба впевнений, що у другому саміті миру братиме участь Китай, він повернеться до процесу переговорів. Про що говорять такі заяви? Чи справді РФ може взяти участь у саміті миру? Якщо так, то на яких умовах? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Зеленського розповіли про терміни проведення другого саміту миру.

Раніше "Коментарі" інформували – Росія вже намагається зірвати другий Саміт миру: в Україні зробили заяву.