Головна Новини Суспільство події Кількість опадів в Криму встановила новий український рекорд: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Кількість опадів в Криму встановила новий український рекорд: деталі

Попередній рекорд за кількістю опадів в Україні був встановлений 2 вересня 1991 року

23 червня 2021, 18:38
Поділіться публікацією:

18 червня 2021 року на метеорологічній станції Ай-Петрі в окупованому Криму було зафіксовано рекордну кількість опадів за добу. Про це повідомляє Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського на своїй сторінці в Facebook.

Кількість опадів в Криму встановила новий український рекорд: деталі

Дощі в Криму - фото з відкритих джерел

Метеорологи зазначають, що кількість опадів становила 295 мм. Фахівці підкреслюють, що такий показник дорівнює трьом місячним нормам.

"За попередньою інформацією, 18 червня 2021 року на метеорологічній станції Ай-Петрі було зафіксовано рекордну за добу кількість опадів — 295 мм, що дорівнює трьом місячним нормам", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що недавні опади в Криму на 17 мм більші за попередній кліматичний рекорд України, що був зафіксований 2 вересня 1991 року на метеомайданчику Карадагської науково-дослідницької геофізичної обсерваторії. Тоді випало 278 мм води.

Кількість опадів в Криму встановила новий український рекорд: деталі - фото 2
Кількість опадів в Криму встановила новий український рекорд: деталі - фото 3
Кількість опадів в Криму встановила новий український рекорд: деталі - фото 4
Кількість опадів в Криму встановила новий український рекорд: деталі - фото 5
Кількість опадів в Криму встановила новий український рекорд: деталі - фото 6

Сильні зливи не минули безслідно для окупованого півострова. Через безперервні дощі затопило кілька міст, людей евакуювали з будинків, вулицями розлилися річки. Постраждали Феодосія, Ленінський і Кіровський райони, частково було відключено світло, зник зв'язок та інтернет.

Зокрема, в Ялті вийшла з берегів річка Водоспадна, викликавши масштабне затоплення міста. У результаті дощів на сході Криму, викликаних Чорноморським циклоном, була затоплена Керч і низка інших районів півострова, після чого в Криму був оголошений режим надзвичайної ситуації (НС).

Російські журналісти заявляють, що так звана "влада Криму", крім введення в Ялті режиму НС, ще й перекрила проїзд у центр, а також відключила місто від водопостачання, у зв'язку з чим просить місцевих жителів запасатися водою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини