Головна Новини Суспільство події Кількість легковажних блогерів в Україні знизилася: у чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Кількість легковажних блогерів в Україні знизилася: у чому причина

Інформаційна відповідальність: як Україна бореться з легковажними блогерами

3 квітня 2024, 16:00
Поділіться публікацією:

Заступник міністра внутрішніх справ України Леонід Тимченко надав ексклюзивне інтерв'ю для видання "Telegraf" та розповів, що кількість легковажних блогерів в Україні, які необачно використовують свій вплив у мережі, значно зменшилася. За останній час влада України активно працює над ідентифікацією та притягненням до відповідальності тих, хто розповсюджує потенційно шкідливий контент.

Кількість легковажних блогерів в Україні знизилася:  у чому причина

Легковажних блогерів в Україні вже поменшало - заступник глави МВС

"Зараз легковажних користувачів, тих, хто бажає щось транслювати, значно поменшало. А ті, що лишаються – поодинокі випадки, їх встановлюють і притягають до відповідальності", — сказав він.

Тимченко зазначив, що зменшення кількості таких блогерів стало результатом зростання їх усвідомленості наслідків розповсюдження небезпечної інформації. Він підкреслив, що в більшості випадків ідеться не про зловмисні наміри, а скоріше про недолік відповідальності та бажання набрати популярність за будь-яку ціну. Заступник міністра внутрішніх справ також висловив переконання, що після численних випадків притягнення до відповідальності, блогери стали більш обачними в своїх публікаціях.

Зазначається, що Служба безпеки України виконує складну роботу, документуючи та проводячи розслідування дій блогерів, які можуть працювати на користь ворожих держав. Проте, Тимченко підкреслив, що основна маса випадків пов'язана саме з легковажністю, а не свідомою зрадою.

"Зараз, коли велику кількість блогерів притягнуто до відповідальності, вони вже добре розуміють наслідки такої популярності та поширень їхнього контенту. Загалом же кожен українець має бути свідомим, що всі ми сьогодні, на жаль, живемо у війні, зважати на ризики та розуміти можливі наслідки своїх дій", — вважає заступник міністра.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини