Головна Новини Суспільство події Київські митники знайшли у посилці до США рідкісний зуб кашалота: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Київські митники знайшли у посилці до США рідкісний зуб кашалота: деталі

Митники виявили в посилці зуб кашалота, що знаходиться під захистом Вашингтонської Конвенції CITES

сьогодні, 13:21
Поділіться публікацією:

Незвичайний "пасажир" застряг на українській митниці. Київські митники запобігли спробі незаконного вивезення зуба кашалота з України до Сполучених Штатів, вилучивши його з поштового відправлення. Виявилось, що цей зуб – не просто сувенір, а справжній музейний експонат, що має значення для науки та культури.

Київські митники знайшли у посилці до США рідкісний зуб кашалота: деталі

Українські митники не допустили вивезення унікального зуба кашалота

За даними експертів Національного науково-природничого музею, цей зуб кашалота – справжній, і його походження може сягати часів діяльності Одеської китобійної флотилії. Зуб прикрашений унікальним малюнком: зображенням військового корабля в Севастопольській бухті, що робить його ще більш цінним та значущим.

Київські митники знайшли у посилці до США рідкісний зуб кашалота: деталі - фото 2

Необхідно зазначити, що за правилами Конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори (CITES), для експорту будь-якої частини тварин потрібні спеціальні дозволи. Однак під час огляду посилки з’ясувалося, що таких документів не було. 

“Конвенцією CITES, зокрема, передбачено, що для експорту будь-якої тварини чи рослини, живої або мертвої, та будь-якої легко впізнаваної частини чи похідного від неї, необхідно попередньо отримати дозвільні документи, що видаються адміністративними органами України з питання виконання вимог Конвенції. На момент здійснення митного контролю такі документи до митниці не надавались і у міжнародному поштовому відправленні були відсутні”, — йдеться в повідомленні митників.

Київські митники знайшли у посилці до США рідкісний зуб кашалота: деталі - фото 3

Наразі експерти пропонують передати цей унікальний зуб до Музейного фонду України, щоб він міг стати частиною наукових досліджень та освітніх програм.                                               



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини