Головна Новини Суспільство події Керівник "Украероруху" вирішив заблокувати міжнародне авіасполучення з Буковелем
commentss НОВИНИ Всі новини

Керівник "Украероруху" вирішив заблокувати міжнародне авіасполучення з Буковелем

Аеродром може втратити можливість приймати міжнародні рейси

12 березня 2021, 16:23 comments1505
Поділіться публікацією:

ДП "Украерорух" планує позбавити аеродром Івано-Франківська диспетчерського обслуговування. Відповідне рішення було прийнято ще в 2020 році, документ про що підписав особисто в.о. директора підприємства Андрій Ярмак.

Керівник "Украероруху" вирішив заблокувати міжнародне авіасполучення з Буковелем

ДП «Украерорух» планує позбавити аеродром Івано-Франківська диспетчерського обслуговування - фото з відкритих джерел

 

З вимогою не допустити "знищення повітряних воріт Івано-Франківська" виступив колектив Івано-Франківської служби обслуговування повітряного руху ДП "Украерорух" і звернувся до Верховної Ради.

 

У відповідній заяві наголошується, що Ярмак прийняв рішення відмовитися від диспетчерського обслуговування аеродрому Івано-Франківська, замінивши його на польотно-інформаційне обслуговування (AFIS). Таким чином аеродром втратить можливість приймати міжнародні рейси.

 

"Ще ні на одному аеродромі України, де відсутнє управління повітряного руху, немає регулярних внутрішніх і міжнародних рейсів. Жодна іноземна авіакомпанія не виконуватиме рейси на такі аеродроми", — йдеться в заяві.


Рішення Ярмака колектив Івано-Франківської служби обслуговування повітряного руху ДП "Украерорух" називає необгрунтованим.

 

Стає дивним, чому до переліку аеродромів з низькою інтенсивністю віднесений Івано-Франківськ, на якому регулярно виконуються внутрішні і міжнародні рейси, і який навіть під час пандемії коронавірусу увійшов в топ-10 літаючий аеродромів України.

 

Програма "Буковель зима-літо" з кожним роком збільшує пасажиропотік на аеродромі Івано-Франківська, завдяки постійним фестивалями і безлічі туристичних програм, пояснюють автори звернення і підкреслюють, що рішення Ярмака позбавить регіон можливості подальшого розвитку туризму та залучення інвестицій.

 

У заяві колектив Івано-Франківської служби обслуговування повітряного руху ДП "Украерорух" закликає не допустити знищення авіасполучення на Прикарпатті.


Керівник ”Украероруху” вирішив заблокувати міжнародне авіасполучення з Буковелем - фото 2
Керівник ”Украероруху” вирішив заблокувати міжнародне авіасполучення з Буковелем - фото 3

 

Варто зазначити, що раніше Ярмак прийняв рішення позбавити диспетчерського обслуговування і Чернівецький аеропорт. Всі його диспетчера підлягають звільненню. Місцева влада зажадала від КМУ не допустити цього, адже місто втратить можливість приймати і відправляти літаки.

 

Нагадаємо, що під керівництвом Ярмака в "Украерорусі" сталася глибока фінансова криза. Збитки підприємства перевищили 1 млрд грн, доходи скоротилися на 58%, а транспортний потенціал був реалізований всього на 30%. Ярмак сам визнає провал,  відмовляючись при цьому знижувати собі заробітну плату. Навпаки, на тлі посилення кризи він підняв свої заробітки зі 131 тис. грн на місяць до 210 тис.грн. Його помічниця Оксана Ожигова за два місяці також задекларувала майже 100 тис. грн зарплати. Персонал ДП, тим часом був переведений на 0,5 ставки, а зарплатний фонд рядових співробітників підприємства Ярмак урізав у два рази



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Александр

13 березня 2021, 11:16

В Украерорухе есть "артист", Он мечтает про AFIS. Чтобы диспетчеров убрать, "Штатный роспис" поменять. И в Ковидной обстановке Вакцинировать народ На бюджетный поворот... Дескать будем мы летать Лет примерно через пять. И на это время, б...ть Диспетчеров лучше убрать! "Пол оклада им платить? Лучше нахрен сократить!" Деньги руководству дать! Их им легче сохранять. Олегархам сейчас тяжко, Новых будем создавать! Так мечтает "ОЛЕГАРХ" По фамилии "...?.." Не ошиблись Вы Так, так!


Новини