Головна Новини Суспільство події Кава, сирні кульки та пожежники: які свята світ відзначає 17 квітня
commentss НОВИНИ Всі новини

Кава, сирні кульки та пожежники: які свята світ відзначає 17 квітня

День працівників пожежної охорони в Україні: вшанування мужності та героїзму

17 квітня 2024, 10:20
Поділіться публікацією:

17 квітня світ відзначає кілька значущих дат. Це Всесвітній день боротьби з гемофілією та Міжнародний день кажанів. У той час як Україна відзначає День пожежної охорони, Італія святкує День кави еспресо. В Японії цей день присвячений захисту дітей, а в США відзначають День сирних кульок.

Кава, сирні кульки та пожежники: які свята світ відзначає 17 квітня

День працівників пожежної охорони в Україні

17 квітня стало днем професійного визнання та міжнародної уваги в Україні та світі. В Україні цей день відомий як День працівників пожежної охорони, що було засновано указом президента у 2013 році для вшанування їх мужності.

Цього ж дня відзначається Міжнародний день боротьби з гемофілією, захворюванням, що характеризується порушенням згортання крові. Ця дата має на меті підвищити обізнаність про цей стан, який торкається приблизно однієї особи на 10 тисяч народжених. За даними української Електронної системи охорони здоров'я, у країні зареєстровано 1484 особи, що живуть із гемофілією.

Крім того, 17 квітня також є Міжнародним днем кажанів, спрямованим на збереження цих унікальних ссавців, що здатні до тривалого польоту. В Україні цей день підкреслює важливість збереження біорізноманіття, адже кажани є важливою частиною екосистеми і значною мірою впливають на контроль населення комах.

За кордоном, 17 квітня італійці святкують День еспресо, віддаючи шану одному з найпопулярніших напоїв у світі, а в США — День сирних кульок, що став символом американської кухні та культури.

Українські народні прикмети радять у цей день уникати прання, сварок, а також зганяння птахів, особливо журавлів, щоб не втратити удачу. Також вважається, що 17 квітня не найкращий день для нових покупок.

Крім того, 17 квітня продовжується Великий піст, тому віруючим не слід вживати м'ясо, рибу та інші продукти тваринного походження.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини