Головна Новини Суспільство події Катастрофа батискафа "Титан": стало відомо одне з останніх повідомлень екіпажу
commentss НОВИНИ Всі новини

Катастрофа батискафа "Титан": стало відомо одне з останніх повідомлень екіпажу

В одному з останніх повідомлень екіпажу на судно підтримки "Полярний принц" перед вибухом говорилося, що "все гаразд"

сьогодні, 10:45
Поділіться публікацією:

Колишній член команди батискафу "Титан" заявив, що у 2019 році відмовився пілотувати судно, незважаючи на довгі вмовляння. Колишній інженерний директор OceanGate Тоні Ніссен став першим свідком, який свідчив на слуханнях у Береговій охороні Сполучених Штатів Америки. Як передає портал "Коментарі", про це пише Associated Press.

Катастрофа батискафа "Титан": стало відомо одне з останніх повідомлень екіпажу

Катастрофа батискафу "Титан". Фото з відкритих джерел

Наголошується, що Тоні Ніссен розповів, що багато років тому відповів відмовою співзасновнику компанії Стоктону Рашу.

Ніссен аргументував своє рішення тим, що не довіряв оперативному персоналу, а сам батискаф "не працював так, як ми думали". Того ж року його звільнили. При цьому інженер повідомив, що Титан додатково тестували перед наступними зануреннями.

В одному з останніх повідомлень екіпажу на судно підтримки "Полярний принц" перед вибухом говорилося, що "все гаразд".

Колишній фінансовий та кадровий директор компанії Бонні Карл повідомила, що їй було відомо про проблеми з безпекою "Титану", а операційний директор Девід Локрідж описав його як "небезпечний".

Читайте також на порталі "Коментарі" — Берегова охорона США опублікувала першу фотографію уламків підводного корабля "Титан", який зазнав аварії під час занурення до уламків "Титаніка" у червні 2023 року. Зображення, зроблене на дні океану на глибині близько 3775 метрів, показує більшу частину корпусу підводного апарату, що стирчить з піску. Ця фотографія була представлена під час тривалих слухань, що досліджують причини катастрофи.

"Титан" зазнав руйнівної аварії під час експедиції до затонулого корабля "Титанік", внаслідок чого загинули всі п'ятеро пасажирів на борту. Вважається, що підводний апарат розвалився під тиском води на великій глибині, що й спричинило трагедію. Уламки "Титана" були знайдені приблизно в 300 метрах від залишків "Титаніка", де виявили основну частину субмарини, що вертикально стоїть, і розірваний фрагмент корпусу неподалік.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини