Головна Новини Суспільство події Карантин вихідного дня і вбивчий шторм в Центральній Америці: підсумки ночі
commentss НОВИНИ Всі новини

Карантин вихідного дня і вбивчий шторм в Центральній Америці: підсумки ночі

У вихідні в Україні будуть працювати тільки транспорт, аптеки і продуктові магазини

6 листопада 2020, 08:12
Поділіться публікацією:

Карантин вихідного дня

Карантин вихідного дня і вбивчий шторм в Центральній Америці: підсумки ночі

Карантин в Україні. Ілюстрация: Getty images

Уже з наступних вихідних в Україні можуть ввести карантин вихідного дня. Починаючи з 14 і 15 листопада, працювати будуть тільки об'єкти критичної інфраструктури. Серед іншого, це аптеки, продуктові магазини та громадський транспорт. Про це в ефірі програми "Право на владу" заявив глава МОЗ Максим Степанов. Він пояснив, що кількість інфікованих коронавірусом в Україні почала зростати критично швидко, і потрібно спробувати зупинити цю тенденцію. По всій країні в лікарнях зараз перебувають 27,5 тисяч громадян.

Вибори в США

Понад 150 тисяч бюлетенів на президентських виборах в США застрягли на пошті. Їх не встигли передати до дня голосування з пунктів обробки кореспонденції на виборчі дільниці. Це ті бюлетені, за якими громадяни США проголосували завчасно. Зокрема, на них чекають в штатах, де результат голосування може стати вирішальним для країни: Пенсільванії, Неваді, Північній Кароліні. Про це повідомляє The Washington Post. Бюлетенів обіцяють дочекатися і порахувати, якщо вони були відправлені не пізніше 3 листопада. Дата відправки вказана на поштовому штемпелі. Станом на ранок п'ятниці, 6 листопада, лідерські позиції все ще утримує демократ Джо Байден.

Ситуація на світових біржах

Ринок акцій США на тлі підрахунку голосів на виборах закрився зростанням. Зміцнилися сектори сировини, промисловості та технологій. Наприклад, Dow Jones на Нью-Йоркській фондовій біржі подорожчав до закриття на 2,02%, а індекс S&P 500 піднявся на 2,15%. Лідером зростання серед компонентів індексу Dow Jones стали акції Dow Inc, а серед компонентів індексу S&P 500 — акції Albemarle Corp. Вони, до речі, подорожчали відразу на 13,5%.

Шторм Eta

Шторм   Eta обрушився на країни Центральної Америки. Найсильніші руйнування у Гватемалі. Там шторм не тільки зруйнував дороги та затопив цілі поселення, а й забрав життя понад 50 осіб. Про це повідомив президент Алехандро Джамматтеі. Пошкоджені частково або ж знищені повністю сотні житлових будинків. У 9 штатах влада оголосила режим стихійного лиха.

Страждають від наслідків шторму і в Панамі. Там загиблих на цей момент п'ятеро. Щонайменше ще 8 зникли безвісти.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, який прогноз на п'ятницю, 6 листопада, зробили синоптики та астрологи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини