Головна Новини Суспільство події Кабмін знизив тариф на електроенергію: політолог на пальцях пояснив у чому обман
commentss НОВИНИ Всі новини

Кабмін знизив тариф на електроенергію: політолог на пальцях пояснив у чому обман

Ніякого здешевлення електроенергії не відбулося. Експерт пояснив в чому хитрість уряду

12 серпня 2021, 15:37
Поділіться публікацією:

Вчора практично всі топові ЗМІ розтрубили новина про те, що Кабінет міністрів вирішив знизити тариф на електроенергію для населення. Насправді ніякого зниження ціни аж ніяк не відбулося. Як інформує видання "Коментарі", про це в ефірі "4 каналу" розповів український політолог Валерій Клочок.

Кабмін знизив тариф на електроенергію: політолог на пальцях пояснив у чому обман

Тариф на електроенергію. Фото: censor.net

Політолог зазначив, для того, щоб зрозуміти в чому хитрість, варто знову ж повернутися до самої звичайної арифметики. В кінці минулого року уряд скасував з 1 січня 2021 року пільговий тариф на перші 100 кВт-год електроенергії в розмірі 0,9 грн/кВт-годину і встановив єдиний тариф для українців в розмірі 1,68 грн/кВт-год. Згідно з цим рішенням кожна сім'я почала платити за світло на 78 гривень більше.

Тепер же вольовим рішенням уряду за вказівкою президента Володимира Зеленського ціну встановив на 0,24 копійки менше за перші 250 кВт. — економія склала аж 60 гривень. І ось тут звертаємося до найпростішої арифметики 78-60 = 18 гривень з кожної сім'ї в плюсі.

"Де здешевлення? Правильно — його немає. Те ж саме буде і з газом. Підняли на 164% ціну, опустять на 64% в кращому випадку. Одним словом — наперсточники", — зазначив Валерій Клочок.

Читайте раніше на порталі "Коментарі" — тарифи на електроенергію знизять. Стало відомо, скільки з жовтня будуть платити українці.

Також читайте на порталі "Коментарі" — експерти пояснили, що держава може зробити, щоб не підвищувати вартість електрики в майбутньому. Фахівці стверджують, що в першу чергу від керівництва країни слід вимагати ліквідації "фірм-прокладок" і усунення монополій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини