Головна Новини Суспільство події Кабмін збільшив перелік агрокомпаній на отримання «пільгового» газу
commentss НОВИНИ Всі новини

Кабмін збільшив перелік агрокомпаній на отримання «пільгового» газу

У перший місяць року було допущено лише сто компаній

25 січня 2022, 03:45
Поділіться публікацією:

У 2022 році збільшили перелік агрокомпаній та агрохолдингів, які претендують на газ за пільговими цінами. Міністерство аграрної політики на лютий допустило 256 підприємств. Про це повідомляє відомство.

Кабмін збільшив перелік агрокомпаній на отримання «пільгового» газу

Газова криза - фото з відкритих джерел

"До торгів із продажу газу власного видобутку на лютий допущено 256 підприємств, які здійснюють виробництво соціально значущих продовольчих товарів", — йдеться у повідомленні.

У перший місяць року було допущено лише сто компаній. Зокрема, пільги отримали птахофабрики та молочні заводи з річним обігом близько 2-3 мільярдів гривень. До них потрапив завод Данон у Кременчуці та Яготинський маслозавод. Торік фірми заробили 1,5 та 3,6 мільярда гривень відповідно.

Нагадаємо, Кремль вирішив розширити перелік економічних санкцій проти українських компаній. Зокрема їх продовжили і для великих аграрних підприємств. Відповідний указ підписав прем'єр-міністр Росії Михайло Мішустін. Про це повідомляє профільний ресурс Latifundist. За даними джерела, у новому списку опинилися 84 агрокомпанії, при тому, що у попередній версії обмежень для підприємств їх було 75. Згідно з документом, під економічні санкції проти України потрапили "Донмар", "Краншип", "Максима Метал Сервіс", "Полтавський" агроагрегатний завод", "Солар Стальконструкція", "Трансшип", "Трансшип Балк" та "Трансшип-сервіс", Kirgan Holding SA.

Раніше Україна ввела нові санкції проти Росії через Крим. 13 російських авіакомпаній будуть піддані санкціям із повним припиненням транзиту ресурсів, польотів та перевезень над територією Україною терміном на три роки. Причина – рейси до окупованого Криму. Наскільки це потрібне рішення? Чому прийнято лише зараз? Які взагалі санкції є з двох сторін – і ми від них виграємо чи програємо? Відповіді на ці запитання "Коментарі" шукали разом із експертами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини