Головна Новини Суспільство події Кабмін вирішив винагородити українських Праведників
commentss НОВИНИ Всі новини

Кабмін вирішив винагородити українських Праведників

Кабмін призначив додаткові виплати до пенсій українським Праведникам, які рятували євреїв від Голокосту

9 вересня 2021, 08:58
Поділіться публікацією:

Кабмін вирішив винагородити українських Праведників

Доплата до пенсії, фото із відкритих джерел

Українців, які у страшні часи Другої світової війни рятували від Голокосту євреїв, пожиттєво отримуватимуть щомісячні стипендії, затверджені Кабміном. Про це повідомив народний депутат Верховної Ради України Олексій Гончаренко у Telegram.

Довічні стипендії з 1 червня поточного року призначено 26 українцям, які мають звання "Праведників народу світу" від Ізраїльського інституту катастрофи і героїзму "Яд ва-Шем" або "Праведника України" чи "Праведника Бабиного Яру" рішенням Єврейської Ради України.

Наймолодшому стипендіату зараз 82 роки, а найстарший цьогоріч святкує своє 100-річчя.

Розмір стипендії не залежить від розміру пенсії Праведника і складає  три прожиткових мінімуми, визначених на час здійснення  виплати для непрацездатних осіб,  тобто, станом на 9 вересня 2021 року – 5 тис. 562 грн.

Нагадаємо, що у 2020 році президент України Володимир Зеленський відмовився від власної участі та участі українських делегатів у Всесвітньому форумі пам’яті Голокосту на користь євреїв, які вижили у роки масового знищення та гонінь людей цієї національності.

Також "Коментарі" писали, що голова Політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктор Медведчук висловив обурення, щодо заяви президента України Володимира Зеленського про пряму причетність влади СРСР до здійснення Голокосту на рівні із фашистською Німеччиною, зробленої у День пам'яті жертв Голокосту, і звинуватив голову держави у блюзнірстві.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що соціальна мережа Twitter автоматично блокує повідомлення  користувачів, які містять заперечення Голокосту, як геноциду євреїв.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини