Головна Новини Суспільство події Кабмін призначив нового санітарного лікаря України
commentss НОВИНИ Всі новини

Кабмін призначив нового санітарного лікаря України

Раніше Кузін був в.о. гендиректора Центру громадського здоров'я

2 червня 2021, 16:57
Поділіться публікацією:

Кабінет Міністрів України призначив нового санітарного лікаря країни. Тепер цю посаду обійматиме заступник голови МОЗ Ігор Кузін. Про це виданню "РБК-Україна" розповіло інформоване джерело в уряді.

Кабмін призначив нового санітарного лікаря України

Ігор Кузін - фото з відкритих джерел

"Кузін призначений заступником міністра охорони здоров'я — головним санітарним лікарем", — повідомило воно.

У виданні зазначають, що Ігор Кузін був в.о. гендиректора Центру громадського здоров'я. На посаді керівника він перебував із 2019 по 2021 рік, а потім став заступником нового голови ЦОЗ.

Нагадаємо, що Верховна Рада 262-ма голосами підтримала подання прем'єр-міністра Дениса Шмигаля про призначення нового міністра охорони здоров'я. Ним став головний санітарний лікар Віктор Ляшко. Портал "Коментарі" дізнався в експертів, як вони оцінюють такий вибір, чого очікувати від нового голови МОЗ і чи зможе Ляшко довести до ладу систему охорони здоров'я України.

Президент Всеукраїнської ради захисту прав та безпеки пацієнтів Віктор Сердюк зазначає, що з найбільш актуальною проблемою, яка нині укорінена у масову свідомість — пандемією ковіду, — Ляшко впорається. Завдяки законам епідеміології, природному перебігу подій, господу Богу епідемія йде на спад. Спрацювало вироблення масового імунітету. Організм запам'ятовує інфекцію і в потрібний момент виробить антитіла. Ми входимо в епоху повторюваних циклів ковіду за типом грипу. І вакцинація допомагає, а вакцин в Україну завозитимуть все більше. Загалом, якщо Ляшко буде правильно йти в цьому тренді (природному), то він переможе епідемію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини