Головна Новини Суспільство події Кабмін планує створити фонди підтримки малого і середнього бізнесу
commentss НОВИНИ Всі новини

Кабмін планує створити фонди підтримки малого і середнього бізнесу

Фінансувати планують інноваційні, культурні і творчі сектори, а також - підприємства, які переходять від ресурсозатратних моделей бізнесу до сучасних

6 листопада 2020, 22:13
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 6 листопада, під час "Економічного аудиту країни" та "Векторів економічного розвитку до 2030 року" оголосили про створення двох фондів спеціального призначення. 

Кабмін планує створити фонди підтримки малого і середнього бізнесу

Відтак Кабінет Міністрів запланував створення "Фонду гарантування кредитів" та "Фонду для спрощення доступу малого та середнього бізнесу до фінансування".

Повідомляється, що перший фонд орієнтуватиметься та опікатиметься  високоризиковими малими та середніми підприємствами або на таких, які вважаються з недостатнім рівнем фінансування. 

До них планують віднести інноваційні, культурні і творчі сектори, а також — підприємства, які переходять від ресурсозатратних та енергоємних моделей бізнесу до більш стійких  та,  які користуватимуться цифровими та інноваційними методами ведення справи.

Також передбачається створення Фонду фондів "як механізму ризиків/винагород для збільшення розміру фондів".

Фінансування цих фондів планують державним коштом, а також коштом додаткового фінансування від міжнародних фінансових організацій та інших держав. Вважається, що вони сприятимуть долученню приватних інвесторів до малого і середнього бізнесу.

Нагадаємо, "Коментарі" писали про  те, які кроки було вжито НБУ для подолання фінансової кризи, викликаної коронавірусом. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини